Siyasette değişmesi gereken o kadar çok şey var ki hepimiz farkındayız. Bugünkü milletvekillerine; birçok demokrat aydın çevreler milletvekili değil, parti vekili veya liderin vekili diye anlam yüklüyorlar. Ayrıca, siyasi etik yasası yine çok önemli bir konu. Lider sultası ise Türk siyasetinin enfeksiyon kapmış yarasıdır. Dolayısıyla siyasette ve seçim sisteminde yepyeni bir paradigmaya ihtiyaç var. Elbette bunu sağlamak çok zor, çünkü bunun için öncelikle halkta büyük bir zihniyet değişimine ve dönüşümüne ihtiyaç var. Bu sebeple; tam demokrasinin sağlanabilmesi için çok önemli görevler ve sorumluluklar düşüyor. Yepyeni bir siyaset anlayışı ve siyaset tarzından başka hiçbir çıkış yolu yok diye düşünüyorum.
CHP, güçlenerek daha güçlü bir siyaset değişimine doğru giderek, bunu iyi değerlendirebilen bir Türkiye Cumhuriyeti’ni tam demokrasi ile taçlandıracaktır.
Cumhuriyetimizin 100 yıllık kazanımı olan TBMM, milletin onurudur. Siyasi partilere yapılan hukuksuz müdahaleler, millet iradesine gölge düşürür ve geleceğimizi tehdit eder.
Diğer siyasi partilere de çağrım, kendi iç çatışmalarınızı bırakın, birlik olun. Bugün devletin kurumlarına hükmedenler, diğer parti içlerine de sızmışlardır.
Bu yüzden;
Ülkemizin en önemli sorunlarının çözümü için çok ciddi, kapsamlı ve çok önemli bir altyapı çalışması sonucunda kurulmuş ve birçok konuda Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren ve gerçekleştirmeye çalışan, toplumsal barışın ve demokrasimizin gelişmesine katkı sağlamak, mevcut siyasi yapıyı ve siyaset tarzını ciddi bir şekilde sorgulamak ve bu konulardaki projelerimiz ve faaliyetlerimizle güçlü ve etkili bir sivil toplum hareketi olan,
TAM DEMOKRASİ PLATFORMU OLARAK UYARIYORUZ
Provokasyon ve provokatörlere dikkat edelim.
Mustafa Murat KARAHAN
Gazeteci, Siyasetçi
Tam Demokrasi Platformu Üyesi
Yorumlar
Kalan Karakter: