Mahkeme kararıyla CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Gürsel Tekin, bugün polis eşliğinde il binasına girdi. Bina çevresi tamamen kapatılırken, CHP’lilerin binaya girişine izin verilmedi. Milletvekillerine yönelik biber gazlı müdahale de yaşandı.
Polis ablukası altında binaya ulaşan Tekin, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ancak Tekin’in konuşması sırasında çok sayıda CHP’li tarafından yoğun protesto gerçekleştirildi.
CHP’Lİ VEKİLLER VE PARTİLİLER BİNAYI TERK ETMİYOR
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve beraberindeki çok sayıda milletvekili, partililerle birlikte il binasında nöbet tutmayı sürdürüyor. Vatandaşlar da bina önünde bekleyişe devam ediyor.
SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA GÖZALTI
CHP’ye yönelik polis ablukasını sosyal medya üzerinden eleştiren akademisyen Emrah Gülsunar başta olmak üzere çok sayıda akademisyen ve sosyal medyada öne çıkan isim gözaltına alındı. “Sokak Kedisi” Alp Buğdaycı ve Abdullah Esin de gözaltına alınanlar arasında yer aldı.
CHP’DEN YENİ KARAR: İL BİNASI KAPATILIYOR
Yaşanan gelişmeler üzerine CHP, Sarıyer İlçe Seçim Kurulu’na başvurarak olağanüstü İstanbul İl Kongresi yapılana kadar mevcut İl Başkanı Özgür Çelik’in çalışmalarını yürüteceği yeni il başkanlığı adresini İstanbul Valiliği ve Yargıtay’a bildirdi.
Parti yönetimi, mevcut binanın CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çalışma ofisi olarak kullanılmasına karar verdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: