İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunduğu dönemde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davada “tüm suçlardan beraat etmeli” şerhi koyan üye hâkimin görev yerinin değiştirilmesine sert tepki gösterdi.
X hesabından açıklama yapan İmamoğlu, “Ortada hakaret olmadığı apaçık belli. Uydurma bir dosyada hakkımda ceza verilmesine karşı çıkan bir hâkim, ağır ceza mahkemesinden alınıp iş mahkemesine gönderildi. Hani adalet? Nerede yargı bağımsızlığı?” ifadelerini kullandı.
“MASKENİZ ÇOKTAN DÜŞTÜ”
İmamoğlu, vicdanıyla karar veren hâkimlerin cezalandırıldığını öne sürerek, “Hakimlerin ibret olsun diye görevden alındığı bir sistemden ne vicdan çıkar, ne de adalet. Artık kimse yargının bağımsızlığı masalını anlatmasın. Maskeniz çoktan düştü” dedi.
Adaletin er ya da geç yerini bulacağını vurgulayan İmamoğlu, sözlerini “Herkes için, her yerde; önce adalet, önce hürriyet” çağrısıyla tamamladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: