DEM Parti İmralı heyeti, bugün TBMM’de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Faik Özgür Erol’dan oluşan heyet, saat 14.05’te Bahçeli’nin Meclis’teki makamına geldi. Bahçeli ve MHP’li kurmaylar, DEM Partili isimleri kapıda karşıladı.
Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından taraflar kısa açıklamalar yaptı.
“BU AŞAMADA BARIŞ YASASINA İHTİYAÇ VAR”
DEM Parti heyeti adına konuşan Pervin Buldan, sürecin kritik bir eşiğe geldiğini söyledi. Buldan, görüşmenin oldukça verimli geçtiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Sürecin geldiği aşamaları ve bundan sonra yapılması gerekenleri değerlendirdik. Yeni bir zeminde ilerlemek gerektiğini düşünüyoruz. İkinci aşamada yasal ve hukuki zemine ihtiyaç var. Bu düzenleme bir barış yasası olmalıdır. Hem komisyonun hem siyasi partilerin yapacağı çalışmalar bu bağlamda önemlidir. Yasa beklentimizi ve kendilerinin katkılarını istedik. Sayın Bahçeli’nin sürece çok kıymetli katkıları oldu, bundan sonra da olacağına inanıyoruz.”
BAHÇELİ: “HER CÜMLESİNE İMZA ATIYORUM”
Görüşmenin ardından Devlet Bahçeli ise kısa bir değerlendirme yaparak,
“Pervin Hanım her konuyu açıklıkla ifade etti, her cümlesine imzamı atıyorum.”
dedi.
SÜREÇTE GERİ SAYIM: RAPORLAR TAMAMLANIYOR
DEM Parti İmralı heyeti, Bahçeli görüşmesinden önce saat 11.00’de DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret etmişti.
Öte yandan, Cumhur İttifakı’nın “Terörsüz Türkiye” adını verdiği ve PKK’nin silahsızlanmasını öngören sürece ilişkin TBMM’de kurulan komisyon, çalışmalarını tamamlamak üzere. Komisyona üye partilerin hazırladığı raporlar nihai aşamaya geldi. DEM Parti ve MHP’li üyelerin komisyon raporları hazırlanarak TBMM Başkanlığı’na sunuldu.
Siyasi partilerin değerlendirmeleri ve yasal hazırlıkların şekillenmesiyle sürecin önümüzdeki günlerde yeni bir evreye geçmesi bekleniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: