HABER MERKEZİ - Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, sosyal medya hesabından yayımladığı videoda, 15 Temmuz 2025 Salı gününe dikkat çekti. Türkiye’de Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bankalar ve Borsa İstanbul’un kapalı olacağını hatırlatan Memiş, o gün açıklanacak ABD enflasyon verisinin küresel piyasaları sert şekilde dalgalandırabileceğini vurguladı.
“MAKAS ARALIKLARI AÇILIR, ANİ HAMLE BÜYÜK ZARAR GETİRİR”
Memiş, tatil nedeniyle bankacılık uygulamalarındaki alış-satış farklarının (makas) genişleyeceğini ifade ederek, özellikle küçük yatırımcıları uyardı:
“Salı günü küresel piyasalarda ciddi hareketlilik olabilir. Ancak Türkiye’de piyasalar kapalı olacağından dolayı müdahale şansı sınırlı olacak. Makas aralıkları çok açılacağından, ani kararlar yatırımcıyı ters köşe yapabilir.”
Memiş, pozisyon almak isteyenlerin ya Pazartesi günü işlem yapması ya da Çarşamba’yı beklemesi gerektiğini söyledi.
GRAM ALTIN İÇİN HEDEF: 4.500 TL
Memiş, açıklamasında altın yatırımlarına ilişkin güncel hedeflerini de paylaştı. İki hafta önce gram altının 4.185 TL’ye kadar düştüğünü ve bu seviyeden alım yapanların avantajlı olduğunu belirten Memiş, kendi pozisyon ortalamasını 4.204 TL’ye sabitlediğini söyledi.
“Yıl sonu hedefimiz 4.500 TL. Bu hedefimizi koruyoruz,” diyen Memiş, altın yatırımcısının kısa vadeli dalgalanmalardan ziyade uzun vadeli düşünmesi gerektiğini ifade etti.
ONS ALTIN TAHMİNİ: 3.500 DOLAR KASIM’DA GELEBİLİR
Uluslararası piyasalara da değinen Memiş, ons altının 3.500 dolar seviyesine Kasım ayına kadar ulaşmasını beklediğini dile getirdi. İki hafta önce yaşanan düşüşü ve “dinlenme sürecini” sona ermiş sayan Memiş, yatırımcılara “sabırlı olun” çağrısında bulundu.
TATİL GÜNÜ TUZAĞINA DİKKAT!
İslam Memiş’in uyarısı, özellikle döviz ve altın alım-satımı yapan bireysel yatırımcılar için önemli bir riskin altını çiziyor. Resmi tatil nedeniyle piyasalar kapalıyken gelen veriler, yatırımcıları hazırlıksız yakalayabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter: