Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya'da katıldığı programda yaptığı konuşmada, terörün sona ermesiyle birlikte Türkiye'nin her vatandaşına refah, huzur ve mutluluk geleceğini söyledi. Bakan Kurum ayrıca, deprem bölgesindeki çalışmaların ardından İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye'de şehirleşme hamlesinin hız kazanacağını vurguladı.
“TERÖRSÜZ TÜRKİYE YENİ BİR DÖNEMİN KAPISINI AÇACAK”
Konya’da AK Parti İl Başkanlığı binasında partililerle buluşan Murat Kurum, Türkiye’nin artık terörden kurtulma sürecinde yeni bir aşamaya geçtiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanımızın ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin liderliğinde güçlü Türkiye için yepyeni bir aşamaya geçiyoruz. Terörsüz Türkiye döneminin kapılarını açıyoruz. Göreceksiniz, bu 86 milyon vatandaşımızın tamamına refah, huzur ve mutluluk getirecek.”
Kurum, sivil anayasa hedefiyle birlikte Türkiye’nin ekonomik ve şehircilik alanında da büyük atılımlar gerçekleştireceğini belirtti.
“YIL SONUNA KADAR 453 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK”
Deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin bilgi veren Bakan Kurum, yıl sonuna kadar yüz binlerce konutun teslim edileceğini vurguladı:
“Milletimize söz verdik, deprem bölgesini tamamen ayağa kaldıracağız. Yıl sonuna kadar 453 bin yuvayı teslim edeceğiz. Bu projelerle tüm dünyaya sözünü tutan Türkiye'nin gücünü göstereceğiz.”
Kurum, deprem bölgesindeki projeler tamamlandıktan sonra İstanbul ve diğer şehirlerde de aynı bilgi ve tecrübeyle yeni projeler başlatacaklarını ifade etti.
“TÜRKİYE YÜZYILI'NA EN ÇOK GAZZE’NİN İHTİYACI VAR”
Konuşmasında Gazze'ye de değinen Bakan Kurum, Türkiye'nin uluslararası adalet mücadelesinde geri adım atmayacağını belirterek şunları söyledi:
“Türkiye Yüzyılı’na en çok da Gazze’mizin ihtiyacı var. Karabağ’da, Libya’da ve Suriye’de nasıl Türk dolunayı bir gece ansızın başladıysa, Filistin’de de beklenen şafak sökecek, o güneş doğacaktır.”
KONYA'DA AK PARTİ'DEN GÜÇLÜ VİZYON MESAJI
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise “Konya Modeli Belediyecilik” anlayışının Türkiye’nin ötesinde dünyada da örnek alınan bir yönetim biçimi olacağını ifade etti:
“Yeni dönemde bu hizmetlerimize kesintisiz devam edeceğiz. İl Başkanımızla, milletvekillerimizle birlik içinde çalışıyoruz. Konya’dan bugün AK Parti İl Başkanlığı önünden yeni bir meşale yakıyoruz.”
FATİH ÖZGÖKÇEN: “KONYA BAKANIMIZLA BÜYÜK ESERLERE KAVUŞTU”
AK Parti Konya İl Başkanı Fatih Özgökçen ise Bakan Kurum’un Konya’ya yaptığı hizmetleri şu sözlerle anlattı:
“Her ilçede, her mahallede Bakanımızın vizyonunu ve hizmetlerini görüyoruz. Konya’nın nefes aldığı millet bahçesinden Ardıçlı TOKİ’ye, Sıfır Atık Sanayi Sitesi’nden Alaaddin Camii çevresinin düzenlemesine kadar birçok önemli proje hayata geçti. Bunlar sadece birkaç örnek.”
(İHA)
Yorumlar
Kalan Karakter: