HABER MERKEZİ - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kısa süre önce görüştüğü CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yeniden bir araya gelme ihtimalinin olmadığını söyledi. Yavaş, “Her şey konuşuldu, iletildi. İş kavgaya döndü. Bu saatten sonra bir görüşme olacağını düşünmüyorum” dedi.
Yavaş’ın bu açıklamaları, gazeteci Ünsal Ünlü’nün YouTube yayınında aktardığı görüşme detaylarıyla kamuoyuna yansıdı.
“KEMAL BEY'İN TAVRI SÜRECİ ZORA SOKTU”
Ünsal Ünlü’nün aktardığına göre Mansur Yavaş, yaşanan sürecin CHP'ye hiçbir katkı sağlamadığını savundu. Yavaş, özellikle parti içi çekişmelerin kamuoyunda olumsuz bir izlenim yarattığını belirtti.
“Kemal Bey’den böyle bir tavır beklemiyordum. Tavrı bundan sonraki süreci de zora soktu. Bu kavga çok gereksiz bir kavga. Erdoğan’ın da istediği ‘Bunlar zaten geçinemez’ görüntüsünü veriyor ve hiçbir faydası yok.”
CHP'DE İÇ TARTIŞMALAR SÜRÜYOR
CHP’de son kurultay sonrasında yaşanan iç tartışmalar, özellikle partinin eski ve yeni yönetimleri arasındaki diyalog eksikliğiyle gündemdeki yerini koruyor. Genel Başkan Özgür Özel’in meşruiyeti tartışmaya açılırken, bazı kesimlerin yeniden yargı yoluyla kurultayı sorgulaması, iç gerilimleri daha da artırmış durumda.
Mansur Yavaş’ın bu açıklamaları, parti içindeki birlik arayışlarının zora girdiğine dair yorumlara yol açtı.
Yorumlar
Kalan Karakter: