HABER MERKEZİ - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, vatandaşların kendisine yazdığı mektuplar konusunda yeni bir bilgilendirme yaptı. İmamoğlu, artık mektupların Silivri Cezaevi’ne değil, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi (CAO) İstanbul birimine gönderilmesi gerektiğini duyurdu.
Açıklama, İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi’nin X (eski adıyla Twitter) hesabı üzerinden kamuoyuyla paylaşıldı.
“HAPİSHANE DUVARLARI SESİNİ ENGELLEYEMEZ”
İmamoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Hapishane duvarları bize engel olamaz… Sesin bana ulaşsın, birlikte yürüyelim!”
“Bundan böyle mektuplarınızı, 'Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi' İstanbul birimine göndermenizi rica ediyorum. Oradaki arkadaşlarım her mektubu tek tek kayda alacak, doğrudan bana ulaştıracak. Böylece hiçbir mesaj gözden kaçmayacak, her düşünce değerlendirmeye alınacak.”
YENİ ADRES PAYLAŞILDI
Vatandaşların mektuplarını ulaştırmaları için İmamoğlu'nun paylaştığı adres şu şekilde:
CAO İstanbul Adresi:
Azerbaycan Cd. No: 2 C Blok, 34421 Sarıyer / İstanbul
NE ANLAMA GELİYOR?
Ekrem İmamoğlu'nun bu açıklaması, hem vatandaşla birebir iletişim kurma çabası olarak hem de siyasi pozisyonlanmasının sürdüğü bir süreçte sembolik bir hamle olarak yorumlandı. “Hapishane duvarları” ifadesiyle verdiği mesaj, kamuoyunda son dönemde CHP’li belediye başkanlarına yönelik artan yargı baskılarına da gönderme olarak değerlendirildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: