HABER MERKEZİ - CHP'nin 38. Olağan Kurultayı ve sonrasındaki olağanüstü kurultaylarına ilişkin açılan davada Ankara 42. Asliye Ceza Mahkemesi, duruşma tarihini 8 Eylül 2025’ten 15 Eylül 2025’e erteledi. Erteleme kararı, CHP’yi temsil eden avukatın talebi doğrultusunda alındı.
İDDİANAMEDE “HİLELİ OYLAMA” İDDİASI
Davanın dayanağı olan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, kurultay sürecinde bazı isimlerin “oylamaya hile karıştırdığı” iddia ediliyor. İddianamede, sanıkların her biri hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
Söz konusu suçlamaların odağında, kurultay delegelerine yönelik usulsüz yönlendirme ve manipülasyon iddiaları yer alıyor. Yargılama, CHP tarihinde bir ilk olarak partinin üst düzey kadrolarını adli süreçle karşı karşıya getiriyor.
İSMİ GEÇEN ÖNEMLİ SİYASİLER
İddianamede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sürecin en dikkat çeken isimlerinden biri olarak yer alıyor. Bununla birlikte, kurultayda aktif rol aldığı ileri sürülen diğer isimler de dosyada sanık sıfatıyla bulunuyor:
- Cemil Tugay – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı
- Rıza Akpolat – Beşiktaş Belediye Başkanı
- Özgür Çelik – Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin’in destekçisi olarak kurultayda öne çıkan isim
- Baki Aydöner – Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı
Bu isimlerin kurultay sürecinde delege kararlarını etkileyen hamleler yaptığı ve bu durumun bazı delillerle desteklendiği iddia ediliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: