Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ile birlikte Sakarya Muhtarlar Federasyonu önünde düzenlenen açık hava toplantısında mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantının gündemini, Sakarya’nın geleceği açısından büyük önem taşıyan kentsel dönüşüm çalışmaları oluşturdu.
Başkan Yusuf Alemdar, muhtarların yerelde halkın sesi olduğunu vurgulayarak, kentsel dönüşüm sürecinin katılımcı bir anlayışla yürütüleceğini ifade etti. Alemdar, “Kentsel dönüşüm sadece binaları yenilemek değil, aynı zamanda vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak, güvenli, modern ve dirençli şehirler oluşturmak demektir. Bu süreci mahallelerimizin gerçek ihtiyaçlarını bilen muhtarlarımızla birlikte yürütmek istiyoruz.” dedi.
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ise, Adapazarı’nın merkezinde dönüşüm çalışmalarının hız kazanacağını belirterek, “Her mahallemizin sorununu, taleplerini ve önceliklerini biliyoruz. Muhtarlarımızın desteğiyle bu süreci sağlıklı ve şeffaf bir şekilde yürüteceğiz. Adapazarı’nın geleceğini güvence altına almak için el birliğiyle çalışacağız.” ifadelerini kullandı.
Toplantıda söz alan muhtarlar da, mahallelerinde yaşanan sorunları ve vatandaşların beklentilerini aktardı. Özellikle deprem gerçeğinin altı çizilerek, riskli yapıların acilen dönüştürülmesi gerektiği üzerinde duruldu.
Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde başlayan bu istişare sürecinin, Sakarya’nın farklı ilçelerinde de devam edeceği öğrenildi. Yetkililer, kentsel dönüşümün yalnızca bir inşaat faaliyeti değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel boyutları olan kapsamlı bir dönüşüm hareketi olduğuna dikkat çekti.
Yorumlar
Kalan Karakter: