HABER MERKEZİ - Türkiye’yi etkisi altına alan yüksek sıcaklıklar orman yangınlarını da beraberinde getirirken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan sevindirici haber geldi. Bakan Yumaklı, İzmir’in Çeşme ilçesinde başlayan orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı.
YANGINLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR
Bakan Yumaklı, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, “Orman kahramanlarımızın gece boyu süren yoğun mücadelesi ve sabahın ilk ışıklarıyla başlayan hava müdahalemiz sonucu İzmir Çeşme’de yangın kontrol altına alınmıştır” ifadelerini kullandı.
Ancak İzmir’in diğer ilçeleri olan Buca ve Ödemiş’teki yangınların henüz kontrol altına alınamadığını belirten Yumaklı, bu bölgelerde hava ve kara unsurlarıyla müdahalenin aralıksız devam ettiğini vurguladı.
“YEŞİL VATAN’I ALEVLERE KARŞI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Yangın söndürme ekiplerinin fedakarca çalıştığını belirten Bakan Yumaklı, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Ödemiş ve Buca’daki yangınları kontrol altına almak için hava ve karadan yoğun mücadelemiz sürüyor. #YeşilVatan’ımızı alevlere karşı canla başla savunmaya devam edeceğiz.”
Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, vatandaşlardan yangın riski taşıyan bölgelerde dikkatli olmalarını ve yetkililerin uyarılarına titizlikle uymalarını istedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: