Şişmanlık Kadınlarda Daha Zararlı?
Şişmanlık Kadınlarda Daha Zararlı, Şişmanlık, kadınlar içinde erkekler içinde, içinden çıkılmayan bir problem olmuş çıkmış
Yayınlanma :
23.11.2017 20:18
Güncelleme :
23.11.2017 20:18


İdrar Kaçırma Şişmanlıkta Etken
Bu konuda Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. İsmail Mete İtil, idrar kaçırma probleminde önemli etken olarak; karın içi basıncının artmasının etken olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra gebelik, kronik öksürük ve kabızlığın da bu rahatsızlığı tetiklediğini eklemiştir sözlerine.
İdrar Kaçırma Neden Olur
Araştırmalar üzerine idrar kaçırma probleminin kadınların %17’sinde olduğu ön sürülmektedir. Prof. Dr. İtil bu oranın gençlerde %20 – %30, orta yaşlılarda %30 – %40, yaşlılarda ise %40 – %50 civarında olduğunu söyledi. İtil, az sayıda da olsa kadınlarda idrar kaçırmanın bel fıtığı, şeker hastalığına bağlı sinir hasarı, idrar kesesi ve vajina arası delikler, beyin veya omurilik tümörü, parkinson hastalığı, beyin travması gibi hastalıkların da belirtisi olabileceğini ekledi sözlerine.
Bu durumun basit bir şey olmadığını ve kesinlikle bir uzmanla görüşülmesi gerektiğinin de üstünde durdu.
Prof. Dr. İtil, “Tedavi süreci içerisinde uzman danışmanınız idrar kaçırmanın tipi, doğum sayısı, geçirilmiş ameliyatlar, hastalıklar, kullanılan ilaçlar gibi pek çok unsuru sorgulaması gerekmektedir. Gerekli incelemelerin ardından uygun görülürse hasta nörolojik muayeneye de yönlendirebilir.” Diye devam etti sözlerine.
Prof. Dr. İtil, “Sıkışma halinde ortaya çıkan idrar kaçırma problemi, genelde ilaç ve pelvik taban kaslarına yönelik egzersiz ile giderilebilir” diye ekledi sözlerine. Öksürük ve gülme sırasında idrar kaçırma problemi yaşanacağı gibi, tuvalete çıkma isteği duyduğumuz anda da kaçırma olabilir. Karın içi basıncın artmasına neden olan gülme, öksürme, ağır kaldırma, ıkınma ile ortaya çıkan idrar kaçırmaya ise pelvik organ sarkmalarının neden olabileceğine işaret eder. Bu tip idrar kaçırma sorunu pelvik taban kaslarının egzersizi veya cerrahi yöntemle tedavi edilebilir.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: