HABER MERKEZİ - Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde terör örgütüne ait mağarada yürütülen arama-tarama faaliyetleri sırasında metan gazından etkilenerek şehit olan Uzman Çavuş Kani Obi ile Piyade Sözleşmeli Er Özkan Özkanlı, memleketlerinde düzenlenen törenlerle toprağa verildi.
ŞEHİT KANİ OBİ ORDU’DA DEFNEDİLDİ
29 yaşındaki Uzman Çavuş Kani Obi’nin naaşı, Ordu’nun Korgan ilçesinde ailesinin yaşadığı Çayırkent Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, helallik alınmasının ardından askerler tarafından Erocak Camii’ne taşındı.
Cenaze törenine; şehidin annesi Fatma Obi, 8 kardeşi, Ordu Valisi Muammer Erol, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, milletvekilleri, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İl Müftüsü İsmail Çiçek’in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Obi, aile kabristanında dualarla toprağa verildi.
ŞEHİT ÖZKAN ÖZKANLI AKSARAY’DA GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI
Metan gazı nedeniyle şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Özkan Özkanlı için memleketi Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Ortaköy Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin naaşı, ilçe meydanına getirildi.
Törende duygusal anlar yaşandı. Şehidin annesi Huriye, ağabeyi Ömer ve dedesi Ömer Ali Özkanlı gözyaşlarına boğulurken, törene katılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da aileye taziyelerini iletti.
Şehidin dedesi naaşın başında uzun süre gözyaşı dökerken, kuzeni Mehmet Bulat, "Kardeşim yetimleri yetim bıraktın. Cennet kokuyor burası" diyerek feryat etti. Bir silah arkadaşının, “Özkan beni kurtardı, ben onu kurtaramadım” sözleri ise yürekleri dağladı.
Şehit Özkanlı’nın cenazesi, kılınan öğle namazının ardından Namlıkışla köy mezarlığında toprağa verildi. Törene birçok siyasi isim ve vatandaş da katıldı.
Her iki şehidimizin anısı milletimizin gönlünde sonsuza dek yaşayacak. Vatan uğruna canlarını feda eden kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz.
Yorumlar
Kalan Karakter: