CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partisinin kurultay davası ve bazı belediye başkanlarının istifalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunduğu iddia edildi.
“KURULTAY İPTAL EDİLİRSE PARTİ YÖNETİLMELİ”
TV100’de yayımlanan Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programında aktarılan bilgilere göre, Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin 2023 kurultayına yönelik açılan davayı basından takip ettiği, dosyayla özel olarak ilgilenmediği öne sürüldü. Ancak Kılıçdaroğlu’nun, “Kurultay iptal edilirse parti yönetilmek zorunda, kaçmak olmaz” görüşünde olduğu aktarıldı.
“İSTİFALAR İYİ YÖNETİLMEDİ”
Kılıçdaroğlu’na yakın kaynakların değerlendirmelerine göre, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun istifasıyla başlayan ve ardından başka belediyelerde de görülen istifa süreci yeterince iyi yönetilmedi. Kaynaklar, “CHP’li belediye başkanlarının istifa görüntüsü iyi bir görüntü değil. Görüntüyü kim çıkarıyor, ona bakmak lazım. Yerel yönetimlerden sorumlu kişilerin belediye başkanlarıyla sıkı bağ kurması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
“BAZI BÜYÜKŞEHİRLERDE SORUN DUYUMLARI VAR”
Kılıçdaroğlu’nun, bazı büyükşehir belediyelerinde sorun olduğuna dair duyumlar aldığını ifade ettiği öne sürüldü. Özellikle Göle Belediye Başkanı’nın ilçesine hizmet götürmek için partisinden destek istediği, bu talebin doğal bir süreç olduğu vurgulandı.
“EN ÇOK ÜZEN ŞEY: PARTİNİN ADLİYE KORİDORLARINA DÜŞMESİ”
Programda ayrıca, Genel Merkez’den Kılıçdaroğlu’na herhangi bir görüşme talebi gelmediği, ancak talep olursa “Özgür Özel ile görüşürüm” dediği belirtildi. Kılıçdaroğlu’na en çok üzüntü veren durumun ise, “partinin adliye koridorlarına düşmüş olması” olduğu aktarıldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: