HABER MERKEZİ - DEM Parti heyeti, İmralı Cezaevi'nde terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrasında yapılan yazılı açıklamada, Öcalan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılacak görüşmeye “tarihi nitelikte” önem atfettiği ifade edildi.
Heyetten yapılan açıklamada, Öcalan’ın sağlık ve moral durumunun iyi olduğu belirtilirken, görüşmenin yaklaşık iki buçuk saat sürdüğü aktarıldı. Öcalan'ın sürecin yeni bir aşamaya evrildiğini vurguladığı ve “atılacak adımların gereklerini yerine getirme sorumluluğunun tüm taraflarda olduğunu” ifade ettiği kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, TBMM’de kurulması planlanan bir komisyonun barış ve çözüm süreci adına önemli bir rol oynayacağı belirtildi. Öcalan’ın Türkiye'nin demokratikleşme sürecine olan katkı konusunda umutlu ve kararlı olduğu da ifade edildi.
Görüşme sırasında alınan metan gazı zehirlenmesi nedeniyle şehit olan 5 askerimize ilişkin bilgiye de değinilen açıklamada, “Bu olay Sayın Öcalan’da ve bizlerde derin bir üzüntü yaratmıştır. Hayatını kaybeden askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz” denildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: