MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti’nin 4 Ocak 2026 tarihinde Diyarbakır’da miting düzenleyeceğini açıklamasının ardından konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, söz konusu mitingin demokratik haklar çerçevesinde olağan bir siyasi faaliyet olduğunu belirterek, “Kanaatimce DEM Parti’nin 4 Ocak 2026’da düzenleyeceği mitingin hiçbir mahsurlu yanı yoktur” dedi.
Bahçeli, yazılı açıklamasında ifade ve düşünce özgürlüğünün anayasa ve yasalarla güvence altına alındığını vurgulayarak, her siyasi partinin toplantı, gösteri ve açık hava mitingi düzenleme hakkına sahip olduğunu ifade etti. CHP başta olmak üzere birçok partinin bugüne kadar çok sayıda miting yaptığını hatırlatan Bahçeli, DEM Parti’nin miting yapmasının da büyütülecek bir konu olmadığını söyledi.
“DEM PARTİ’NİN TÜRKİYE PARTİSİ OLMA ADIMLARINI DEĞERLİ BULUYORUM”
DEM Parti’nin Türkiye partisi olma yönünde attığı adımları olumlu karşıladığını dile getiren Bahçeli, partinin beklenti ve taleplerini demokratik zeminlerde dile getirmesinin doğal olduğunu ifade etti. “Toplansınlar, taleplerini açıklasınlar, buna diyeceğim bir şey olmaz” diyen Bahçeli, olağan bir gelişmeye olağanüstü anlamlar yüklenmemesi gerektiğini vurguladı.
“27 ŞUBAT ÇAĞRISI BAĞLAYICIDIR”
Açıklamasında PKK’nın kurucu önderliğinin 27 Şubat 2025 tarihli çağrısına da dikkat çeken Bahçeli, bu çağrının cezaevinden çıkma ya da özgürlük talebi içermediğini hatırlatarak, “Bu çağrı bizim için tek bağlayıcıdır” dedi. DEM Parti ve terör örgütünün tüm bileşenlerinin bu çağrıya aykırı tutum ve davranışlar sergilemesinin “Terörsüz Türkiye” hedefini yavaşlatabileceğini ifade etti.
Bahçeli, açıklamasının sonunda Diyarbakırlılara selam göndererek, olağan siyasi faaliyetlerin abartılmaması gerektiğini yineledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: