HABER MERKEZİ - CHP lideri Özgür Özel’in gündeme getirdiği, “CHP’li belediyelere açılan yolsuzluk soruşturmaları TRT’de canlı yayınlansın” önerisi siyaset gündeminde geniş yankı uyandırırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den dikkat çeken bir destek geldi.
Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, “Bu çağrıyı makul ve meşru buluyoruz. Ak koyun kara koyun mahşeri vicdan huzurunda ortaya çıksın” ifadelerini kullandı. Bu çıkış, kamuoyunda “yargı süreçlerinin şeffaf yürütülmesi” talebine güçlü bir siyasi destek olarak yorumlandı.
ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ: “MEVZUAT DEĞİŞİRSE YAYIN MÜMKÜN”
Siyasette yeni bir tartışma başlatan bu çıkışın ardından gözler Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a çevrildi. Konuya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tunç, mevcut hukuk sisteminde duruşmaların canlı yayınlanmasının mümkün olmadığını hatırlattı:
“Sayın Bahçeli'nin hassasiyeti, kamuoyunun bu süreci şeffaf şekilde görmesi yönünde. ‘Kimin ne yaptığı, yapmadığı ortaya çıksın’ çağrısı var. Ancak mevcut yasa çerçevesinde bu mümkün değil.”
Tunç, TBMM’de oluşacak mutabakata dikkat çekerek,
“Eğer görüş birliği oluşursa ve yasa değişirse, bu konu TBMM’nin takdirindedir”
dedi.
SÜREÇ MECLİS’E TAŞINABİLİR
Bahçeli’nin çıkışı ve Adalet Bakanı’nın açıklamaları sonrasında gözler, bu önerinin Meclis gündemine taşınıp taşınmayacağına çevrildi. Mahkeme salonlarının TRT ekranlarına taşınıp taşınmaması, ilerleyen günlerde siyasi partiler arasında oluşacak uzlaşıya bağlı olacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: