Avrupa Birliği'nden Rusya'ya yeni yaptırımlar

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımların kapsamının genişletileceğini açıkladı.

Avrupa Birliği'nden Rusya'ya yeni yaptırımlar
16 Mayıs 2025 - 18:57
Avrupa kıtasındaki AB ve birlik dışı ülkeleri bir araya getiren Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi, Tiran’da başladı. Zirve öncesinde basına açıklamalarda bulunan Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya-Ukrayna savaşının halen Avrupa güvenliği açısından en büyük tehdit olmaya devam ettiğini ve Avrupa'nın buna karşı birlik içinde hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

AB Komisyonu Başkanı, hazırlanmakta olan yaptırım paketinin kapsamına dair şu bilgileri paylaştı:

- Kuzey Akım 1 ve 2 doğal gaz hatlarına yaptırımlar
- Rusya’nın “gölge filosu” olarak tanımlanan gemilerinden daha fazlasının yaptırım listesine eklenmesi
- Petrol fiyat tavanının daha da aşağı çekilmesi
- Rusya'nın finans sektörüne yönelik ek yaptırımlar


Von der Leyen, “AB’nin birincil hedefi barıştır. Ancak bu hedefe ulaşmak için Putin üzerindeki baskıyı artırmalıyız. Aksi halde Rusya saldırgan politikalarını sürdürmeye devam eder” ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum