MÜSİAD Sakarya'da Ortadoğu perspektifi; Yasin Aktay'dan dikkat çeken değerlendirmeler
“Dört Mevsim Bir Bahar: Ortadoğu ve Türkiye” konferansı büyük ilgi gördü. MÜSİAD Sakarya Şubesi, önemli bir akademisyeni misafir ederek, güncel gelişmelere ışık tutan anlamlı bir programa ev sahipliği yaptı. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay, “Dört Mevsim Bir Bahar: Ortadoğu ve Türkiye” başlıklı konferansta Ortadoğu’nun dinamiklerini ve Türkiye’nin bu coğrafyadaki stratejik rolünü değerlendirdi.
Yayınlanma :
16.05.2025 10:42
Güncelleme :
16.05.2025 12:47


MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Ahmet Cihan, açılış konuşmasında Prof. Dr. Yasin Aktay’ı ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek; “Akademik bilgisi ve entelektüel birikimiyle kamuoyunu aydınlatan değerli bir ismi Sakarya’mızda ağırlıyoruz. Bu tür etkinliklerle üyelerimizin vizyonuna katkı sunmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
Ortadoğu’nun dönüşen dengeleri masaya yatırıldı
Prof. Dr. Aktay, sunumunda Arap Baharı’ndan İsrail-Filistin sorununa, bölgesel güç rekabetinden Türkiye’nin dış politika hamlelerine kadar pek çok başlıkta önemli analizler sundu. Türkiye’nin hem tarihsel sorumlulukları hem de jeopolitik konumu gereği bölgede dengeleyici bir rol oynadığına dikkat çeken Aktay, “Ortadoğu’da dört mevsim aynı anda yaşanıyor. Bu karmaşık yapının içinde Türkiye’nin istikrarlı ve güçlü bir pozisyonda olması elzemdir" dedi.
Kitap imzası ve teşekkür plaketi
Program sonunda Prof. Dr. Yasin Aktay, katılımcılarla buluşarak kitaplarını imzaladı. MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Ahmet Cihan tarafından kendisine teşekkür plaketi takdim edildi. Katılımcıların yoğun ilgisi ve interaktif katkılarıyla gerçekleşen program, bilgi dolu ve verimli bir atmosferde tamamlandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: