Gönül Elçileri Derneği’nden Konya’ya 'Maneviyat' dolu kültür turuDernek üyeleri Mevlana diyarında tarihi ve kültürel yolculuğa çıktıGönül Elçileri Sosyal Yardımlaşma Derneği, topluma yönelik çalışmalarının bir parçası olarak düzenlediği Konya günübirlik kültür turu ile anlamlı bir programa imza attı. Dernek Başkanı Bülent Dik ve Sosyal İşleri Başkanı Hayriye Tatlı Sarı koordinasyonunda gerçekleşen gezi, maneviyatı ve kültürel zenginliği bir araya getiren atmosferiyle katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı.Mevlana Müzesi ile başlayan manevi yolculukGezi kafilesi, Konya’nın en önemli ziyaret noktalarından Mevlana Müzesini ziyaret ederek programa başladı. Hz. Mevlana’nın türbesi başında edilen dualar, katılımcılara manevi bir huzur sağladı. Müzenin tarihi yapısı, “Çelebiyân Kapısı” ve külliye bölümü katılımcılar tarafından ilgiyle incelendi.Tirmizî Türbesi’nde anlamlı ziyaretTurun bir diğer önemli durağı, tasavvuf büyüklerinden Tirmizî Türbesi oldu. Türbe içerisindeki manevi atmosfer, ziyaretçilere duygusal anlar yaşattı. Katılımcılar, bölgenin tarihsel geçmişine dair de bilgi aldı.Kelebek Vadisi’nde keyifli anlarDoğayla iç içe bir bölüm sunan Kelebek Vadisi ziyareti, tur programının renkli anlarını oluşturdu. Kelebeklerin doğal ortamında oluşturduğu görsel güzellik, tüm katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.Konya’nın kültürel dokusunda şehir turuMevlana Meydanı ve çevresinde gerçekleştirilen yürüyüşlerde; Tarihi mimariler, Selçuklu eserleri, Konya’nın kültürel zenginliğini yansıtan meydanlarziyaretçilere tanıtıldı. Dernek üyeleri gün içinde hem şehir tarihini yerinde görme fırsatı buldu hem de dinlenerek sohbet etme imkânı yakaladı.“Amacımız topluma dokunan faaliyetler üretmek”Dernek Başkanı Bülent Dik, yapılan programın önemini şu sözlerle ifade etti; “Gönül Elçileri Derneği olarak, toplumun her kesimine ulaşmayı, birlik ve dayanışmayı güçlendiren faaliyetler yapmayı amaçlıyoruz. Konya turumuz hem kültürel hem manevi açıdan çok kıymetli bir gezi oldu.” Sosyal İşleri Başkanı Hayriye Tatlı Sarı, organizasyona katılan tüm üyelere teşekkür ederek bu tür birliktelik çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.Günün hatırası fotoğraflarla ölümsüzleştiMevlana Müzesi önünde çekilen toplu fotoğraflar, geziye katılan herkesin hafızasında güzel bir hatıra olarak yer aldı. Yoğun katılımın olduğu programda memnuniyet ve mutluluk dikkatlerden kaçmadı.
Gönül Elçileri Derneği’nden Konya’ya 'Maneviyat' dolu kültür turu
Dernek üyeleri Mevlana diyarında tarihi ve kültürel yolculuğa çıktı
Gönül Elçileri Sosyal Yardımlaşma Derneği, topluma yönelik çalışmalarının bir parçası olarak düzenlediği Konya günübirlik kültür turu ile anlamlı bir programa imza attı. Dernek Başkanı Bülent Dik ve Sosyal İşleri Başkanı Hayriye Tatlı Sarı koordinasyonunda gerçekleşen gezi, maneviyatı ve kültürel zenginliği bir araya getiren atmosferiyle katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı.
Mevlana Müzesi ile başlayan manevi yolculuk
Gezi kafilesi, Konya’nın en önemli ziyaret noktalarından Mevlana Müzesini ziyaret ederek programa başladı. Hz. Mevlana’nın türbesi başında edilen dualar, katılımcılara manevi bir huzur sağladı. Müzenin tarihi yapısı, “Çelebiyân Kapısı” ve külliye bölümü katılımcılar tarafından ilgiyle incelendi.
Tirmizî Türbesi’nde anlamlı ziyaret
Turun bir diğer önemli durağı, tasavvuf büyüklerinden Tirmizî Türbesi oldu. Türbe içerisindeki manevi atmosfer, ziyaretçilere duygusal anlar yaşattı. Katılımcılar, bölgenin tarihsel geçmişine dair de bilgi aldı.
Kelebek Vadisi’nde keyifli anlar
Doğayla iç içe bir bölüm sunan Kelebek Vadisi ziyareti, tur programının renkli anlarını oluşturdu. Kelebeklerin doğal ortamında oluşturduğu görsel güzellik, tüm katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.
Konya’nın kültürel dokusunda şehir turu
Mevlana Meydanı ve çevresinde gerçekleştirilen yürüyüşlerde; Tarihi mimariler, Selçuklu eserleri, Konya’nın kültürel zenginliğini yansıtan meydanlar
ziyaretçilere tanıtıldı. Dernek üyeleri gün içinde hem şehir tarihini yerinde görme fırsatı buldu hem de dinlenerek sohbet etme imkânı yakaladı.
“Amacımız topluma dokunan faaliyetler üretmek”
Dernek Başkanı Bülent Dik, yapılan programın önemini şu sözlerle ifade etti; “Gönül Elçileri Derneği olarak, toplumun her kesimine ulaşmayı, birlik ve dayanışmayı güçlendiren faaliyetler yapmayı amaçlıyoruz. Konya turumuz hem kültürel hem manevi açıdan çok kıymetli bir gezi oldu.” Sosyal İşleri Başkanı Hayriye Tatlı Sarı, organizasyona katılan tüm üyelere teşekkür ederek bu tür birliktelik çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.
Günün hatırası fotoğraflarla ölümsüzleşti
Mevlana Müzesi önünde çekilen toplu fotoğraflar, geziye katılan herkesin hafızasında güzel bir hatıra olarak yer aldı. Yoğun katılımın olduğu programda memnuniyet ve mutluluk dikkatlerden kaçmadı.
Yorumlar
Kalan Karakter: