HAK VE ADALET PARTİSİ
ULUSAL GENEL BAŞKANI
YİĞİT ZEKİ ÖZTÜRK
YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASINDA,
HAK VE ADALET
PARTİSİ İKTİDARINDA,
EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANACAKTIR,
LİSEYE KADAR EĞİTİM,
SADECE DEVLET OKULLARINDA KALİTELİ BİR ŞEKİLDE VERİLECEKTİR.
T.C. Devletine, devletin temel yapısına ve Türk milletine, gençliğe, eğitime zarar veren;
tüm özel, vakıf, dernek, cemaat, tarikat okullarının hepsi kapatılacaktır!
EĞİTİM SİSTEMİ
SİL BAŞTAN DEĞİŞTİRİLECEKTİR,
YAPILACAK YENİ EĞİTİM SİSTEMİ!
Devletine, milletine, anasına, babasına faydalı, ihanet etmeyecek,
modern, çağdaş, yenilikçi, demokrat, özgürlüklerden yana, cumhuriyetçi ve Atatürkçü, daima ileriyi gören, ileriyi düşünen, ilme ve bilime dayalı, araştıran, düşünen, tartışan, teorikle pratiği birleştiren, kültürlü, bilgi, birikim, tecrübe, donanımlı, vizyon sahibi, bayrağını, toprağını, vatanını seven gençlerin yetiştirilmesine yönelik bir eğitim sistemi hayata geçirilecektir.
Modern, çağdaş, yeniliklere açık, günün şartlarına uygun teknik ve teknolojiye, ilme ve bilime yönelik hizmet veren, öğrenciler yetiştiren özel okullar ve üniversiteler hariç;
özel okullar, üniversiteler adı altında eğitimden ziyade tamamen paraya, ticarete dayalı veya mensubu olduğu cemaat ve tarikatların görüş ve düşüncelerine yönelik öğrenci yetiştiren, okula devam etmeden parayla diploma veren, satan eğitim yuvaları hâline gelmiş, gerçek eğitimden uzaklaşmış, dış güçlere, cemaat ve tarikatlara hizmet eden özel okullar, üniversiteler, evler kapatılacaktır.
Bu tür okullardan alınan diplomalara denklik verilmeyecektir.
Öğrencilerin kâbusu hâline gelen üniversite sınavları kaldırılıp, okuldaki başarı ortalamalarına göre öğrenciler üniversiteye yerleştirilecektir.
Anaokulundan başlayarak çocuklara el becerileri dersi verilip her alanda etkin çocuklar yetiştirilecektir ve en önemlisi de adab-ı muaşeret dersi verilecektir.
Çocuklar her şeyden önce ahlaklı, sevgi ve saygıda kusur etmeyen; vatan ve millet aşkıyla yoğrulup kendi gelenek ve göreneklerimizi, ananelerimizi de öğrenecektir.
Bir toplumu çökerten ahlaksızlıktır. Ahlaklı, gerekli, modern, çağdaş, yeniliklere açık, dini, aile terbiyesini almış, vatan ve bayrak kavramını benimsemiş bir nesli kolay kolay kimse çökertemez.
Batılı ahlak sistemi değil, Türk ahlak sistemi; örf ve adet, gelenek ve görenekleri de, doğayı, hayvanları, ağaçları sevme, sayma, sahip çıkma öğretilecektir.
Özenen değil, özendiren bir nesil yetişecektir.
"Ne Mutlu Türküm Diyene"
Saygılarımla,
YİĞİT ZEKİ ÖZTÜRK
HAK VE ADALET PARTİSİ
ULUSAL GENEL BAŞKANI
Yorumlar
Kalan Karakter: