HABER MERKEZİ - Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Kaynarca’da faaliyet gösteren Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin eğitim faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Öğrencilerin barınma ve ulaşım gibi temel sorunlarla baş edememesi nedeniyle alınan bu karar kapsamında, eğitim geçici olarak Camili Yerleşkesi’ne taşınacak. Ancak bu gelişme, sadece bir fakültenin taşınması değil, Kaynarca’daki yöneticilerin ve özellikle AK Parti Kaynarca İlçe Teşkilatı’nın duyarsızlığının net bir sonucu olarak değerlendiriliyor.
SUBÜ yönetimi tarafından yapılan açıklamada, öğrencilerin ciddi barınma sorunu yaşadığı, ilçede yurt veya konut imkânlarının yok denecek kadar az olduğu, ulaşım ağının ise yetersiz kaldığı belirtildi. Yani fakülte, Kaynarca’dan imkânsızlıklar nedeniyle değil; ilgisizlik, çözümsüzlük ve siyasi vurdumduymazlık yüzünden ayrılıyor.
Fakülte yıllar önce büyük vaatlerle, “Kaynarca’ya üniversite geliyor” manşetleriyle açılmıştı. Ancak aradan geçen sürede ilçedeki siyasi temsilciler ve yerel yöneticiler bu kıymetli yatırımı koruyacak iradeyi ve vizyonu ortaya koyamadı. Özellikle AK Parti Kaynarca İlçe Teşkilatı, süreç boyunca sessizliğiyle ve çözüm üretememesiyle dikkat çekti. Fakültenin yaşadığı sorunlar defalarca gündeme getirilmesine rağmen teşkilat yetkililerinden ne kamuoyunu rahatlatan bir açıklama geldi, ne de kalıcı bir çözüm girişimi oldu.
Fakülte öğrencilerinin büyük bölümü çevre ilçelerde barınmak zorunda kaldı, Kaynarca ise öğrenci hareketliliğinden doğan ekonomik ve sosyal canlılığını giderek kaybetti. Bu süreçte AK Parti İlçe Başkanlığı’nın, yaşanan sorunlara kulak tıkaması, üniversite yönetimi ile koordinasyon kurmaması ve çözüm önerileri geliştirmemesi kamuoyunda yoğun tepkiye neden oldu.
VATANDAŞ SORUYOR:
• Madem fakülte bu kadar önemliydi, neden tek bir yurt binası yapılmadı?
• Ulaşım sıkıntısını çözmek için neden yıllardır hiçbir adım atılmadı?
• Fakülte elden giderken AK Parti Kaynarca İlçe Teşkilatı neden sessiz kaldı?
Bugün gelinen noktada fakültenin eğitime ara vermesi, sadece bir eğitim kurumunun değil, bir ilçenin geleceğinin de askıya alınması anlamına geliyor. Yerel yönetimler ve siyasi temsilciler bu sürecin sadece izleyicisi olmakla kalmadı; adeta bu kaybın hazırlayıcıları oldu.
Kaynarca halkı ise artık sadece fakültenin değil, vizyon sahibi bir yönetim anlayışının özlemini duyuyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: