Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bursa’da yaptığı açıklamada Türkiye genelinde devam eden orman yangınlarıyla ilgili son durumu paylaştı. Kahramanmaraş, Karabük ve Bursa’daki yangınlara müdahalenin sürdüğünü, Mersin, Uşak ve Antalya’daki yangınların ise büyük ölçüde kontrol altına alındığını belirtti.
Karabük ve Kestel’de zorlu arazi koşullarına rağmen yoğun müdahale sürdüğünü aktaran Yumaklı, toplamda binlerce personel, yüzlerce araç ve hava aracıyla çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yangın sonrası soğutma işlemlerinin haftalar sürebileceğini vurguladı.
Bakan Yumaklı, yangın riskinin Ekim 2025’e kadar devam edeceğini belirterek, vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulundu: “En etkili yangın söndürme yöntemi, yangını hiç çıkarmamaktır.” dedi. Özellikle pikniklerde ateş kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Yumaklı, en küçük dumanın bile 112’ye bildirilmesini istedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: