Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TRT Haber’e yaptığı açıklamada, hayat pahalılığıyla mücadelede konut arzının belirleyici rol oynadığını vurguladı. Şimşek, "Bu mesele sadece para politikasıyla çözülemez, düşük faizle konut sorunu bitmez. Arzı artırmamız gerekiyor" dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un konut politikalarına da övgüde bulunan Şimşek, “Bakanımız Murat Bey’in hakkını vermek lazım. Muazzam bir hızla gidiyor, biz finansal ayağında yetişemiyoruz” ifadelerini kullandı.
Bakan Kurum’un önümüzdeki 2-3 yıl içinde büyük çoğunluğu büyükşehirlerde olmak üzere en az 500 bin sosyal konut üretimi hedeflediğini belirten Şimşek, konut seferberliği çağrısında bulundu.
Yorumlar
Kalan Karakter: