Putin: Karadeniz'deki tahıl kriziyle ilgili histeri suni olarak tırmandırılıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tahıl yüklü gemilerin Ukrayna'nın Karadeniz'deki limanlarından çıkarılmasıyla ilgili histerinin suni olarak...

Putin: Karadeniz'deki tahıl kriziyle ilgili histeri suni olarak tırmandırılıyor
26 Haziran 2022 - 11:56
Sputnik Türkçe'de yer alan son dakika bilgisine göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tahıl yüklü gemilerin Ukrayna'nın Karadeniz'deki limanlarından çıkarılmasıyla ilgili histerinin yapay olarak tırmandırıldığını belirterek Moskova'nın söz konusu gemilerin sorunsuz şekilde geçişini sağlamaya hazır olduğunu söyledi.

BRICS Plus buluşmasında video konferans yöntemiyle bir konuşma yapan Putin, "Karadeniz limanlarından taşımacılığın sonlandırıldığına dair histeri suni olarak tırmandırılıyor. Bu (Ukrayna'daki) tahıl ürünleri, küresel tahıl pazarındaki sorunları çözmüyor. Ancak mesele bu değil. Daha önce kamuoyu önünde birçok kez söylediğim gibi, Rusya'nın Ukrayna tahılının bu ülkeden çıkarılmasına engel olmadığını ve tahıl yüklü gemilerin uluslararası sulara sorunsuz şekilde geçişini sağlamaya hazır olduğunu tekrar vurgulamak istiyorum. Elbette Ukrayna askerleri yükleme limanlarını ve yakınındaki havzayı mayınlardan temizlerse" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın BM Genel Sekreterliği temsilcileriyle bu konuda ortak anlayışa sahip olduğunu fakat mevcut Kiev yönetiminin yapıcı bir tutum sergilemediğini söyleyen Putin, "Rusya, uluslararası gıda piyasasının önemli ve sorumlu bir üyesi. Biz, tarım ürünleri, gübre, enerji kaynakları ve diğer kritik öneme sahip ürünlerin tedarikiyle ilgili tüm sözleşme yükümlülüklerimizi iyi niyetle yerine getirmeye kesinlikle hazırız" vurgusu yaptı.

RUSYA TAHIL ÜRÜNLERİ İHRACATINI 50 MİLYON TONA ÇIKARABİLİR


Batı'yı küresel gıda sorunlarına karşı kinik bir yaklaşım sergilemekle suçlayan Putin, Batılı ülkelerin gıda ürünlerinin küresel çapta üretimini istikrarsız hale getirdiğini, Rusya ve Belarus'tan gübre ithalatını zorlaştırma gibi önlemler alarak kısıtlayıcı bir tutum ortaya koyduğunu kaydetti.nRusya'da tahıl hasadının iyi olmasının beklendiğini bildiren Putin, küresel pazarlara tahıl ürünleri ihracatını 37 milyon tondan 50 milyon tona çıkarabileceklerini paylaştı.n Son dakika haberi: Rusya ve Ukrayna ile tahıl diplomasisi... Bakan Akar'dan önemli açıklamalar.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum