Macron'un derdi Rafale savaş uçaklarını satmak?

Macron'un Tek derdi 2004 ten beri  bir türlü satılamayan Rafale uçaklarını pazarlamak...

Macron'un derdi Rafale savaş uçaklarını satmak?
11 Eylül 2020 - 23:03
Macron komisyoncunun teki. Onun ne Kıbrıs umurunda, ne Yunanistan, ne doğu Akdeniz ne de Türkiye'nin yükselişi.
Tek derdi 2004 ten beri  bir türlü satılamayan Rafale uçaklarını pazarlamak.
Rafale lar iyi savaş uçakları, kaliteli. Fakat çok pahalı. Tanesi 200 milyon yuro civarında. F 35 ler bile 85 milyon dolar.
Macron baktı işler Fransa açısından iyi gitmiyor, bir daha seçilme şansı zayıf; 'bari biraz dünyalık yapayım' moduna geçip Mısır'a, BAE ye bu uçaklardan sattı. Yoksa sarı yelek ayağına düşüreceklerdi bunu.

Şimdi de Doğu Akdeniz'i karıştırıp, Yunanistan'ı kışkırtıp onlara da kakalama safhasında. Bu işten Miçotakis'in de payı var mutlaka ki, o da yangına körükle gidiyor. Hem olmayacak istekler öne sürüyor hem de görüşmeden kaçıyor. Bir yandan da Yunan halkının milliyetçilik duygularını büyük Hellen rüyasını kaşıyor. Yunan basını da buna çanak tutuyor.

Maksat ortamı gerip Rafale ları Yunanistan'a giydirmek. Yunan halkı aptal olmasın, zaten ayranları yok içmeye. Hiiiiç Rafale a falan binmeye kalkmasın. 2 Milyar yuro az para değil. Çipras işin farkında, Yunanistan Komünist partisi de. Ama onların gücü Yunan'ın boş hayallerden uyanmasına yetmiyor.Kıbrıs barış harekatına da böyle böyle gidilmişti.

Bunlar devlet adamı falan değil, hampacı. Ülkelerinin çıkarını değil de ceplerine girecek olanı düşünüyor.

Kaynak; Firuz Türker

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum