İsrail'de Netanyahu İktidarı Sona Eriyor?

İsrail’de yapılan dördüncü seçimlerin ardından Başbakan Benyamin Netanyahu’nun siyasi rakipleri koalisyon hükümeti kurulması için anlaştı. Anlaşmanın Netanyahu’nun 12 yıllık iktidarının sona ermesinin önünü açması bekleniyor

İsrail'de Netanyahu İktidarı Sona Eriyor?
03 Haziran 2021 - 02:02

İsrail’de yapılan dördüncü seçimlerin ardından Başbakan Benyamin Netanyahu’nun siyasi rakipleri koalisyon hükümeti kurulması için anlaştı. Koalisyon anlaşmasının Netanyahu’nun 12 yıllık iktidarının sona ermesinin önünü açması bekleniyor.

Koalisyon hükümeti konusunda varılan anlaşmayı, İsrail’de muhalefet lideri Yair Lapid ve ana koalisyon ortağı Naftali Bennett açıkladı.

Görüşmeler için tanınan sürenin gece yarısı dolmasına kısa süre kala açıklanan koalisyon anlaşması İsrail’de olası bir beşinci seçimi de engellemiş oldu.

Koalisyon anlaşmasına varıldığını Twitter’dan duyuran Lapid, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin’i bilgilendirdiğini belirtti, “Bu hükümet kime oy verdiğinden bağımsız olarak İsrail’in bütün vatandaşları için çalışacak. İsrail toplumunu birleştirmek için her şeyi yapacak” ifadelerini kullandı.

Netanyahu 12 yıllık iktidarında sona yaklaştı

Koalisyon anlaşmasının İsrail parlamentosu Knesset tarafından onaylanması gerekiyor. Oylamanın önümüzdeki hafta başında yapılması bekleniyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum