İncir ve zeytin Mücizesi?

Yaşlanmak istemiyorsanız bunu okuyun Kuran'ın bir gizli mucizesini daha görün

İncir ve zeytin Mücizesi?
07 Mayıs 2021 - 22:19 - Güncelleme: 07 Mayıs 2021 - 22:25
İnsanlık var olduğundan buyana ölmemeyi, en azından çok geç yaşlarda ölmeyi arzu etmiştir. Bu konuda asırlardır araştırma ve incelemeler yapılmıştır. Ancak bugüne kadar ne ölümsüzlüğe ne de yaşlanmaya bir çare bulma şansı olmamıştır. Buna rağmen, araştırmalar durmuş mudur? Elbette ki hayır!
 
Gelinen noktada bir umut ışığı olarak yaşlanmanın geciktirilmesi yönünde bir yeni çalışmayı Japonya’da yedi bilim adamı araştırmaya başlar. 25 yıldan buyana yürüttükleri bu çalışmada yaşlılığa sebep olan insanın beynindeki bir hormon olduğunu keşfederler. Bu hormon kükürtle dolu olarak salgılanırken demir ve fosforla karışabilme özelliğine sahiptir.

Bu madde kalbi güçlendirirken, nefes kontrolünü de sağlamakta ve kolesterolü düşürmektedir. İnsanda 15 yaşında salgılanan bu madde 35 yaşına kadar artmakta ve 60 yaşından sonra azalmaktadır. Bu da insanlarda yaşlanmayı meydana getirerek belinin bükülmesine unutkanlığının artmasına ve gözlerinin zayıflamasına sebep olmaktadır.

Japon bilim adamları bütün bitkiler üzerinde yaptıkları araştırma sonucunda bu maddenin incir ve zeytinde bulunduğunu tespit ederler. Ancak bu iki gıda maddesinin ayrı ayrı tüketiminin istenen soncu vermediğini, bunların karıştırılması halinde bir sonuca varılabileceği ortaya çıkar. Bundan haberdar olan El Ezher Üniversitesi’nden Bitkiler ve ilaçlar üzerine çalışan Prof. Dr. Taha İbrahim, Japonya’daki meslektaşlarına, Kuran’dan bir işareti haber verir:
 “Sizin çalışmanızı yönetecek işaret Kuran’da vardır. Kuran’da bir defa incir, yedi defa da Zeytin kelimesi geçmektedir. İnsan bunları birlikte alırsa yaşlanmanın gecikmesine bir işaret olmalıdır. Bu ayetler şunlardır: (Enam; 6/99-141, Nahl; 16/11, Müminun; 23/18-20, Nur; 24/35, Abese; 80/25-27 Tin; 95/1-3)”
 
Bu yedi Bilim Adamı, araştırmalarının sonuçlarıyla Kuran’ın bu bilgisinin örtüşmesini gördükten sonra topluca İslam Dinine geçtiler. İslam’ı kabul eden bu yedi insan neden Müslüman olduklarını ise şöyle açıklıyorlar: “Biz 25 yıl boyunca sürdürdüğümüz araştırmada yaşlanmayı geciktiren bu maddenin zeytin ve incirde bulunduğunu, gördük. Bizim tespitlerimizin Kuran’da bundan 14 asır önce bildirilmesi, üstelik, terkibini de ‘bir incin yedi zeytin’ olarak işaret etmesi müthiş bir mucizeydi. Bizi İslam’a götüren Yüce Kuran’ın bu olağanüstü uyarısı oldu.”

 Kuran’da Yüce Yaratıcımız bu hususa işaret eder ve şöyle buyurur:
 “Kendisinde hiçbir şüphe bulunmayan bu Yüce Kitap muttakiler (hidayete ermek isteyenler) için bir yol göstericidir. (Bakara 2/2)” Bizde Kuran’ın bu yöndeki mucizeleri üzerine kafa yoran pek olmadığı, seküler kesimden bir kısım insanın da Kuran’a mesafeli durduğu için bizim toplumumuz bu tür mucizelerden haberdar olamıyor. Sanırım Tin Suresinde İncir’e ve Zeytin’e yemin eden Yüce Rabbimiz, devamında: “Biz insanı güzel bir surette yarattık, sonra onu aşağıların aşağısına gönderdik”, ifadesini bunun için kullanmaktadır. Ne diyelim, elin oğlu bunu fark ediyor ve imana geliyor, bizimkiler de ise hala kör bir inkâr taassubu hâkim.
 Çukura düşenler dünyayı göremezler ki Kuran’ı görsünler!
Kaynak: Muhsin İlyas Subaşı

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum