Halk sokaklarda Sisi'yi tutuklayın?

Mısırda halk sokaklarda 'Sisi’yi tutuklayın sloganları atarak protesto etmeye başladı, polis ise göstericeleri tek tek tutuklamaya başladı mısır gergin...

Halk sokaklarda Sisi'yi tutuklayın?
21 Eylül 2019 - 00:17 - Güncelleme: 21 Eylül 2019 - 20:27
Mısırlı işadamı Muhammed Ali'nin Sisi'nin yolsuzluklarına dair ifşalarının ardından Mısırlılar Tahrir meydanında gösterilere başladı.
Sosyal medya hesapları üzerinden şekillenen protestoların Sisi yönetiminin sonu geldiği ve diktatörlüğün bitmesi gerektiğini ifade ederken, Mısırlıların Sisi yönetiminden kurtulmanın artık zamanının geldigine vurgu yapıyorlar.
Eylemcilerin 30 yıllık Hüsnü Mübarek yönetiminin devrildiği 25 Ocak Devrimi esnasında kullandığı defol anlamına gelen "İrhal" şeklinde sloganlar attığı belirtiliyor.
Mısır'daki gösterilerin ülkenin bir çok kentine yayılmasından korkan Sisi'nin orduyu teyakkuza geçirdiği gelen haberler arasında.
Bölge kaynaklarından gelen haberler Sisi'nin artık köşeye sıkıştığına işaret ediyor.
Şunu da unutmamak gerekiyor.
Sisi'den istediği verimi alamayan İsrail'in Sisi için neler yapacağını görmemiz mümkün olacak.
Mısır halkını sokağa çağıran işadamlarının Mısır ordusu içindeki üst düzey subayların da desteğini aldığı belirtiliyor.
Bu gösterilerin BM toplantıları öncesinde  ortaya çıkışı sıradan bir olay olmasa gerek.
Mısırlı Müslümanlar Mursi ve diğer Müslümanların dökülen kanlarının hesabını mutlaka soracaktır.
Mısırda halk sokaklarda darbeci 'Sisi’yi tutuklayın diyerek slogan atarak ilerliyor.
spanya’da yaşayan Mısırlı Muhammed Ali, Sisi'yi yolsuzlukla suçladıktan sonra halkı sokağa çağırmıştı.

Çağrının ardından, yerel kaynaklarca, güvenlik güçlerinin ülkenin büyük meydanlarda dağılarak onlarca kişiyi gözaltına aldığı, İttihadiye Sarayı’na giden yolları ve köprüleri kapattığı bilgisi aktarıldı.

Ancak tüm önlemlere rağmen büyük bir kalabalık Tahrir Meydanı'nda toplanarak darbeci Sisi aleyhine sloganlar atmaya başladı.

POLİS GÖZALTILARA BAŞLADI!

Tahrir Meydanı'nda ve sokaklarda halk kalabalığı giderek artarken, polis ise gözaltılara başladı.

Öte yandan, polisin Tahrir Caddesi üzerindeki dükkanları kapattırdığı ifade ediliyor.

Siyasi analistler eylemlerin büyüyeceği yönünde görüş bildirirken, Tahrir eylemlerini organize eden Muhammed Ali "Bu ilk adım ve devamı gelecek" dedi.

Mısırlılardan psikolojik korkuyu aşıp sokaklarda barışçıl gösterilere katılmalarını isteyen Muhammed Ali, Savunma Bakanlığına seslenip "Sisi'yi tutuklayın!" dedi.

Muhammed Ali'nin bu çağrısı, askeriye içinde Sisi karşıtlarının olduğuna dair söylentileri güçlendiriyor.
Öte yandan, Cumhurbaşkanı Sisi’nin Birleşmiş Milletlerin (BM) Genel Kurulu için New York’a yapacağı ziyareti iptal edilebileceği belirtiliyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Şefik ARMAN
    4 yıl önce
    Evet sisi hakkındaki şahsi düşüncelerim darbeden 1 yıl kadar sonra kahireye 15 günlüğüne iş ziyaretinde bulundum halkın bir çok kısmı da benim gibi sisi nin bir vatan haini olduğunu lakin Diktatör bir baskı ve ölümcül tehditler ile insanlara kendilerinin ve biyat ettikleri malum ülkeyi kabullenmeye mahkum etmeye çalıştıklarını zanneden 1.derece haindir hak yerini bulacaktır allahın ve halkın adaleti tecelli si sesleri vuku bulacaktır diyorum.