Cangılda bir ceylan !  

Politika söz konusu olunca dürüstlük gerçekçilik ve duygusallık ortadan kalkar denilse de, benim için tamamı ve fazlası da halen bire bir geçerli hasletlerdir...

Cangılda bir ceylan !  

Politika söz konusu olunca dürüstlük gerçekçilik ve duygusallık ortadan kalkar denilse de, benim için tamamı ve fazlası da halen bire bir geçerli hasletlerdir...

09 Mayıs 2021 - 02:33 - Güncelleme: 10 Mayıs 2021 - 22:02
45 Yıldır iki noktaya takılmıştım. Hareketin bir gecede TKP'ye katılmasına bir de TKP olarak karşımıza çıkan partizan kliğinin davranışlarında iddeolojik bir gerekçe aramakta.
Hareket o gece TKP'ye katılmamıştı oysa, daha ilk adımını attığı 1970 de '' İşçi sınıfının gerçek öncüsü bizi bulur, biz de emaneti sahibine devrederiz '' derken TKP'ye katılmıştı zaten ama TKP diye ortaya çıkanın memurlarla ilişki kuryp TKP kürkünü giydiğinden habersizdi tabi.
Bugün algı aşağı algı yukarı diye konuşmalar var ama asıl algı 76-80 yıllarında SSCB'yi arkasına almış gibi görünen, ancak SSCB memuru olmaktan öteye gidememiş Partizan kliğinin yarattığı algıdır ve Türkiye sol hareketinin  karşılaştığı en nüyük algı operasyonudur.
İkşi elin on parmağını geçmeyen bir kadro ile yerliş yersiz her konuşma ve sedişka basınına ''toplumsal ilşerleme yazdırarakı koca DİSK'e eğemenmiş havası verebilmiş ve bu çabalara en biyük katkıyı verenleri hiç acımadan tasfiye edenebilmişl bir ezme yok netme zaincirini naşlatmanın yarattığıbir depremdir bu süreç.
İbrahim Güzelce'yi bu kürsüye davet etmeyi çok isterdim ancak ne yazık ki hayatta değil kendisi. Ancak hemen ardından gelen Aydın Meriç'i davet ediyorum eğer 1987 de yayınladığı broşürün ve bana Londrada anlattıklarının arkasında duruyor sa tabi.
Mehmet Ertürk Partizan kliğinin Maden-iş sendikasında üç beş kişiyle eğemenlik sağlamasını sağlayan Mehmet Eretürk'ü davet etmek isterdim ancak kendisi rahmetlik oldu ( Bana Pariste 1987 de şöyle demişti ' beni hiç bir gerekçe göstermeden tasfiye ettiklerinde, onları, yani Partizan kliğini alaşağı edebilirdim ancak GSB-Öncüydü gözümü korkutan ve beni eylemden alıkoyan' demişti. )
Bu insanlar konuştuğunda 76 atılımı denilen olayın nasıl bir hokkabazlık olduğunu ve bu hokkabazlığın şahı olan CHP'nin bu numarayı yutmayıp79 yılında Kemal Türkleri DİSK'in başından indirip tümüyle yalan dolanla şişirilmiş balonu söndürmesiyle, TKP balonunun nasıl patladığını açık seçik göreceğiz ...
Yenilmek değil de, aldatılmak çok feci bir duygu ...

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<