DEBK Başkanı Açıkladı: İsrail Gazzede 63 Gazeteciyi öldürdü.

DEBK Başkanı Açıkladı: İsrail Gazzede 63 Gazeteciyi öldürdü.
05 Aralık 2023 - 21:58 - Güncelleme: 05 Aralık 2023 - 22:35
DEBK BAŞKANI AÇIKLADI: İSRAİL GAZZEDE 63 GAZETECİYİ ÖLDÜRDÜ.


DEBK: Gazze’de 2 ayda 63 gazeteci İsrail saldırılarında öldü

Dünya e-Basın Konseyi Birliği Genel Başkanı Hasan Taşkın İsrail’in katliamlarını savaş hukukunu da çiğneyerek sürdürdüğünü belirterek, “son iki ayda Gazze’de 63 Gazeteci İsrail bombardımanları ile öldürüldü. İsrail savaş suçu işliyor. Bu savaş suçlarının mutlaka hukuki karşılığı olacaktır” dedi.
Taşkın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
Filistin halkının gözü kulağı olan gazeteciler de İsrail saldırısında hayatını kaybediyor. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana 4 Aralık 2023 tarihi itibari ile 61 gazeteci İsrail’in saldırıları sonucu öldü.
Kimi gazeteci, dünya kamuoyuna yaşanan katliamları en iyi şekilde duyurmak isterken yapılan bombardımanlarda hedef oldular ve hayatlarını kaybettiler. Kimi ise İsrail füzelerinin adeta nokta atışı ile evlerinde aileleri ile birlikte hedef oldu. Savaş hukukuna da aykırı soykırım durumu söz konusu. Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni (UCM) Birleşmiş milletler harekete geçirmeli.  Çünkü çatışma sırasında özellikle sivillere ve gazetecilere yönelik olarak insani hukukun ciddi ihlali söz konusu. Savaş suçlarına dair kanıtların incelenmesi ve soruşturulması, Birleşmiş Milletler (BM) delilleriyle ortada olan savaş suçlarına dair kanıtları biran önce incelemeli ve soruşturmalıdır. Daha sonra da UCM’ne iletmelidir. 
GAZETECİLERDEN ŞARKILI MESAJ
Bombaların ve katiliamların arasında kendi yakınlarını ailelerini, hatta çocuklarını toprağa verip hemen işlerinin başına dönen gazeteciler, İsrail ordusuna ve hükümetine birlikte besteledikleri bir şarkı ile ” Burada kalıyoruz, burada yaşayacağız ve şarkılar daha güzel olacak” diyerek görevlerine devam edeceklerini duyurdular.
İŞTE O ŞARKININ SÖZLERİ
Biz burda kalacağız, acıların bitmesi için, biz burda yaşayacağız, şarkılar daha güzel olacak, biz burda kalacağız acıların bitmesi için, biz burda yaşayacağız şarkılar daha güzel olacak, Vatanım, vatanım, vatanım gururum vatanım, Vatanım vatanım vatanım benim vatanım,
Düşmanların tuzaklarına rağmen, Düşmanların belalarına rağmen,
Bereketi yaymak için çabalacağız, Daha yükseğe çıkmak Zirvelere ulaşmak için çabalayacağız.
GAZETECİLER GÜVENDE DEĞİL
İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar 7 Ekim’den bu yana devam ederken, maalesef gazeteciler de çatışmaların bedelini ödüyor. Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), son açıklamasında çatışmalarda hayatını kaybeden gazetecilerin sayısının 61’e ulaştığını belirtti. CPJ’nin 1992’de gazeteci ölümlerini kaydetmeye başlamasından bu yana Ekim ayı, gazeteciler için en ölümcül dönem oldu.
Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ – Committee to Protect Journalists),4 Ekim itibarıyla çatışmalarda 54 Filistinli, 4 İsrailli ve 3 Lübnanlı gazeteci ve medya çalışanının hayatını kaybettiğini açıkladı. Ayrıca, 11 gazetecinin yaralandığı, 3’ünün kayıp olduğu ve 19’unun tutuklandığı bilgisini paylaştı. CPJ ayrıca, İsrail güçlerinin, haber ajanslarına verilen bir haftalık insani aradan sonra cuma günü Gazze Şeridi’nde çalışan gazetecilerin güvenliğini sağlayamayacaklarını ifade etti.
"ŞARKININ VİDEO LİNKİ "
https://youtu.be/wI2AXDsjWlI?si=hzwx-JD2oZ5PScuD

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum