Engelliler Haftasında, Engelliler Doyasıya Eğlendiler

Engelliler Haftasında, Engelliler Doyasıya Eğlendiler
13 Mayıs 2024 - 11:11
Engelliler Haftasında, Engelliler Doyasıya Eğlendiler
10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda yapılan etkinlikleri kapsamında, Birlik Beraberlik Federasyonu Sakarya İl Başkanlığı, Engelliler ve Yardımlaşma Derneği, koordinesinde düzenlenen etkinlikte engelli bireyler ve aileleri gönüllerince eğlendi.
Her yıl Engelliler Haftası´nda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen eğlence programı bu yıl Horonzade Salonunda gerçekleştirildi. Engellilerin aileleriyle birlikte katıldığı programa, Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri, Sakarya Üniversitesi Azerbaycan topluluğu öğrencileride katıldı.
 Salonda en çok alkış alan gösterilerden biri de, Aykut Yiğit Orta Okulu özel eğitim sınıfı öğrencileri tarafından sahnelenen zeybek oyunu izleyiciler tarafından büyük beğeni aldı.
Etkinlikte sahne alan mahalli sanatçılara, engelli öğrenciler ve salonda bulunan davetliler zaman zaman eşlik ederek ritim tuttu. 
Moral ve motivasyonlarının arttırılması ve desteklenmesi amacıyla düzenlenen etkinlikte konuşan, Birlik Beraberlik Federasyonu Sakarya İl Başkanlığı, Engelliler ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Aslı Çam,
“Engelliler Haftası, kutlama günleri değil, ülkemizde engelliliğe bakış açısını değiştirme ve farkındalığı artırma faaliyetlerinin yoğun olarak dile getirme fırsatıdır” dedi.
Başkan Çam, 10-16 Mayıs tarihleri arasını kapsayan Engelliler Haftası nedeniyle, Engellilerin sorunlarına dikkat çeken Çam, özetle şunları söyledi: “Engelliler Haftası, kutlama günleri değil ülkemizde engelliliğe bakış açısını değiştirme ve farkındalığı artırma faaliyetlerinin yoğun olarak dile getirme fırsatıdır. Engelli bireylerin yaşadığı zorluklar ve karşılaştığı engeller her geçen gün daha fazla görünür hale gelmektedir. 
Bu hafta, onların yaşadığı güçlükleri anlamak ve çözüm yolları bulmak için bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Engelli bireylerin yaşadığı en büyük zorluk, sadece fiziksel veya zihinsel engeller değildir; asıl zorluk, engelli bireylere yönelik ön yargılar ve tutumlardır. 
Engelli bireylerin kendi kendine yetebilmesi, bir meslek edinip üretken hale gelmesi ve çevresiyle sağlıklı iletişim kurabilmesi hepimizin en büyük sorumluluğudur. Engelli bireylerin herkes gibi fırsat eşitliğinin sağlandığı yaşam koşullarına erişmesi ve kendi potansiyellerini gerçekleştirebilecekleri ortamın oluşması toplumun tüm bireylerinin ortak sorumluluğudur ifadelerini kullandı.
Etkinliğe, Birlik Beraberlik Federasyonu Sakarya İl Başkan Yardımcısı Ayhan Çakmak ve Egitim Sorumlusu Mürsel Taçyıldız , Sakarya valiliği gündüzlü bakımevi müdürü Ramazan Kaya, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri engelliler aileleri, Sakarya Faal Müzisyenler Derneği Başkanı Fahrettin Çakar, Mahalli sanatçılardan, Yavuz Akbaba, Serkan Uygun, Laz İbo, Aysel Öksüz, Mustafa Kaçar, Hanifi Arslan, Aydın Can katılım sağladılar.
Başkan Çam, bizlere her zaman yardımlarını esirgemeyen Horonzade işletme sahibi Reyhan Töremiş’ tüm engelliler adına teşekkür ediyorum dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum