SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YOL ÇALIŞMALARIN'DA SINIFTA KALDI. Birçok alanda olduğu gibi.

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YOL ÇALIŞMALARIN'DA SINIFTA KALDI. Birçok alanda olduğu gibi.
27 Aralık 2023 - 00:13 - Güncelleme: 08 Ocak 2024 - 18:25

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn.Ekrem Yüce ile yol için görüştüğümüz Tarih 11 Ocak 2021 ve O, gün Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli’ beyi Telefonla arayıp Malzeme göndereceğini Kaynarca Belediyesi İş makineleri ile'de yapılacağı sözünü verdiği gündür.  Sonrasın'da değişik zamanlar'da konuyu kendisine hatırlatma yaptığım'da yine ilgileneceği sözünü vermesine rağmen sonuç geldiğimiz bu gün Fotoğraf karelerinden belli olduğu gibi ne kadar duyarlı ve sorumluluk sahibi;  Belediye Başkanıyla karşı karşıya olduğumuzu görmekteyiz..
Belliki Mahallemizin yol sorunu'nu çözmeye Başarı kapasitesi el verişli değil;  bunu'da anlayışla karşılamamız mümkündür.  Siz Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce olarak benim kapasitem bu diyorsanız.. 
Sorunlarımızı siz?  Belediye Başkanı Ekrem Yüce' olarak çözemeyeceğinizi anlamaktayız;  bir Başka Yüce'ler gelir bu halkın temel yol sorununu çözecektir umutlarımız tükenmiş değildir.
Bu işler biraz'da nasip işleri Allah' kime nasip ederse O' yapar Tarihe'de onun adı geçer.



Burası SAKARYA' Kaynarca' Karasu ilçelerinin' BÜYÜKYANIK mahallesi'nin nüfusu 2019 - 2020 sayımlarına göre 1.707  Nufuslu ve TAŞLIGEÇİT mahallesinin nüfusu 2019 - 2020 sayımlarına göre 447 olup 2023 verileri gözönünde bulundurulursa bu sayılar ortalama % 15 ve 20 daha artmış olduğu varsayılarak bağlantı yolu ve bu yol için Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Başkanı Ekrem Yüce' ye 3 Yıl için'de defalarca müracaat edilmesine rağmen ve kendisinin'de Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli’yi arayarak Yol yapım malzemesi sözü vermesine istinaden halen yaklaşık 4 Km olan yolu yapmadığını ve bu yol güzergahın'da yaklaşık 20 - 25 hanenin ikamet ettiği yol çilesi halka reva görülürken ayrıca bu yol 2 mahallenin 800 / 900 hanenin yoğun kullandığı yol olmasına rağmen kasıtlı yapılmadığını düşünüyoruz. 5 yılda 5 Km yolun zorla yapıldığı köye 4 km yolun yapılmasını'da beklemek anlamsız geliyor bir anlamda. Hatta zaman zaman Mahalle halkından Yetkililer tarafın'dan yol yapıyoruz diye malzeme parası talep edilip tahsili yapıldığı Belge ve bilgilerle tesbit halde olup buna rağmen halen Mahalle halkı kendi yolunu kendi imkanlarıyla yapmaya çalışıyor.


Yaklaşık 1 TIR 30 Ton malzemeyi 4.000 5.000 bin TL ücret ödeyerek hafriyat şirketlerine yaptırmaktadır ve Serme işini'de Mahallede'ki hafriyat firmasına saati 1.500 TL 'ye serme işleri yaptırılıyor. Buradaki yol yapım sorumluluğu Büyükşehir Belediyesi’nin olmasına rağmen halen sağır sultan rolünü oynamaya devam etmesi Mahalle halkını bezdirmiş durumdadır.

Taktir Sosyal Devlet sorumluluğunu yerine getirmeyenlerin ve Yol çilesine Sosyal Toplumun cevap vereceğidir...

Bu yolu iyileştirilmesine azda olsa Mahalle muhtarı İlçe belediyesinden destek alarak geçici yapıyor.  Kış ayında bu yol güzergahın'da Kaeasu ilçesine bağlı vergi mükellefi Ticaret yapıp Ağır Tonajlı vasıtalar kullanan İş yerlerine yolu gerektiğin'den fazla bozup Mahalleninin ulaşımını ve karda kışta yolda kalmasına evlerine ehemmiyetli bir şekilde gitmesine engel olan Firma'ya   İlçe Belediyeler tarafından 'da her hangi bir denetim ve uyarılar yapılmamaktadır...




NOT..: SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENDİ BASIN SİTELERİNDE ve SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA YOL YAPIYORUZ REKLAMLARI OYNATIYOR. BİZDE SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE SORUYORUZ KAYNARCA VE KARASU'NUN İLK SEÇİLDİĞİNİZ 5 YIL İÇİN  YOL İHTİYACI NE KADARDIR.? 4.5 YILDA SİZ KAÇ KM YOL YAPTINIZ.? SAKARYA' NIN KAPASİTESİNE GÖRE SİZİN ÇALIŞMALARINIZIN KAPASİTESİ YETERLİMİDİR.?  VATANDAŞA 5.YIL İÇİN OLAN SEÇİM VAATLERİNİZ İÇİN? NE KADAR DAHA 5 YILLARA İHTİYACINIZ VAR.?

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum