Cangılda bir ceylan !  

Politika söz konusu olunca dürüstlük gerçekçilik ve duygusallık ortadan kalkar denilse de, benim için tamamı ve fazlası da halen bire bir geçerli hasletlerdir...

Cangılda bir ceylan !  

Politika söz konusu olunca dürüstlük gerçekçilik ve duygusallık ortadan kalkar denilse de, benim için tamamı ve fazlası da halen bire bir geçerli hasletlerdir...

09 Mayıs 2021 - 02:33 - Güncelleme: 10 Mayıs 2021 - 22:02
12 Mart darbesi uyguladığı dehşet baskı ve cinayetleri neticesinde toplumda özellikle gençlik içinde cuntaya karşı öfkeli, sol liderlere karşı yüksek sempati besleyen bir kitle oluşturmuştu. Bu öyle bir sempati dalgası idi ki, hiç hiç bir kuvvet bunun karşısında duramıyordu.

Kayıtsız şartsız eylemcilerin savunucusu olduğunu kabul edenlerin taraftarı ezici çoğunluktaydı. 

İdam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Arslan gerek mahkemedeki dik duruşları, gerekse idam sehpalarına giderken takındıkları tutumları taraftarlarına haklı ve onurlu bir miras bırakmışlardı.

Mahir Çayanların idama mahkum insanları kurtarmak için giriştikleri kızıl dere de imhalarına yol açan olaya katılanlar adeta bir birleşik cephe eylemiydi. 

Bu birleşiklik 1975 lerde TSİP öncülüğünde kurulmuş tüm öprenci derneklerini ilk kongrede adeta silip süpürerek kazanmıştı.

Bu kesimin iğne ile kuyu kazmak denen örgütlenmeye hiç gereksinimi yoktu. 
'' Mahir Hüseyin Ulaş, kurtuluşa kadar savaş'' demek yetiyor, hatta artıyordu bile.
Bu kesimin sonradan ayrıldığı çeşitli gruplaşmaları bilirim, ama detayını takip ettim biliyorum desem yalan olur. 

Bu gruplaşma ve ayrışma içinde bulunanlar söz konusu detayları anlatırlarsa derecesiz sevinirim. 

TİP kökenli olarak bilinen biri oldukça dağınık, diğeri ise Eminönü grubu denen ve kendine partizan grubu TİP'lilerin Eminönü kliği olarak tanımladığı gruptur ki bizim kaderimiz, bizim derken sonradan GSB-Öncü diye adlanan Yusuf Küpeli grubudur ( Daha sonra Yusuf Küpelinin kendisiyle konuşmamda anladığım kendisinin böyle bir gruptan haberi olmadığı yolundadır. Yusuf Küpeli tahliya olduğunda bizim evde kalmıştı. Ayşe'nin seksen yıl cezayla arandığını öğrenince pılını pırtını toplayıp 'böyle saçma iş mi olur'diyerek evi terk etmişti. çünkü 'yanlışlıkla salıverilmiş' iddiasıyla hakkında yeniden tutuklama kararı çıkarılmıştı.)
Detaylarda boğulasınız istemem, ancak bu Yusuf Küpeli iki açıdan çok önemli, adamın haberi yok, ama adamın adına örgütlenme yapılıyor, neden?

İkincisi aranan bir adamı zaten aranan ve eşi Maden-İş gibi bir sendikada oldukça popüler bir adamın daha bir yıl önce ceza evinden çıkmış adamın yani benim evimde adam saklamak. Bu kadar amatörlük olamaz dersiniz ama, 12 Eylulde partiyi ele geçiren partizan grubunun ne kadar amatör olduğunun deliliydi. 

Sonradan kendilerinden öğrendiğim üzere bu grup bir arkadaş grubu olarak duldaya yatmış ve fırsat kollamış bir grup olduğunu anlamış bulunduk. İşte bu zulaya yatmış olmak 12 Eylul'de bize çok komedya dellate olaylar yaşattı

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<