Bahar çiçekleri'nden "Mısralarla bir tatlı huzur"

İstanbul Kültür Elçileri Derneği ve Nesrin Çaylı Sanat ve Okuma Evi Öğrencisi Bahar Çiçekleri'nden “Mısralarla bir tatlı huzur”...

Bahar çiçekleri'nden "Mısralarla bir tatlı huzur"
09 Mayıs 2018 - 00:29 - Güncelleme: 09 Mayıs 2018 - 01:12

Sanat Öğrencisi
Bahar Çiçekleri
Mülteci kardeşlerinin elini
Sanatın Şefkat Eli ile tutuyor.

Nesrin Çaylı sanat ve Okuma Evi Öğrencisi, 10-18 yaş arası 16 genç kızdan oluşan “Bahar Çiçekleri”, 11 Yıldır Türkiye genelinde geleneksel hale getirdikleri sergi ve şiir akşamlarına, bu yıl, İstanbul Kültür Elçileri Derneği (İSKED) ile işbirliği yaparak “Mısralarla bir tatlı huzur” adlı programlarıyla bir yenisini ekliyor. 

Öğrencilerinin ders performanslarının sergi ve şiir dinletilerinin küratörlüğünü yapan Sanat ve Okuma Evi’nin kurucusu ve eğitmeni Ressam-Yazar Nesrin Çaylı,  programlarını her yılın bahar mevsiminde gerçekleştirme gerekçesini, “Vatanımızın her köşesinde nefes alan tüm çocuklar ve öğrencilerim Bahar Çiçeklerimiz… Onlarla, hoyratlığın ve hırçınlığın çok hızlı yayıldığı dünyamıza, sanatın renkleri, şiirin ahengi ile estetiğe ve zarafete dair iz bırakmayı diliyoruz ve gelecek zamanlarda dört mevsimi bahar eylemeye talibiz.” şeklinde ifade ediyor. 

Nesrin Çaylı Sanat ve Okuma Evi’nde eğitim gören Bahar Çiçekleri, şiir yorum dersleriyle birlikte sanat çalışmaları da yapıyor. Bu yıl, üç yıllık çalışmaları sonucu ortaya çıkan tablolarını ve “Mısralarla bir tatlı huzur” şiir dinletilerini Üsküdar-Altunizade Kültür Merkezinin fuayesinde eş zamanlı olarak sergileyerek, sanat severlerle paylaşacaklar. Sergi gelirlerini “Mülteci kardeşlerinin eğitimi için paylaşacaklarını belirten Bahar Çiçekleri, “Sanatın tüm kalplere ulaşabilecek bir şefkat eli olduğunu” belirtiyorlar. 

İstanbul Kültür Elçileri Derneği Başkanı Sayın Nedret Apaydın ise “derneğimizin amacı  İstanbul kültürünün bilinmesi, şehir kültürünün yaşanması, kültürün ve sanatın hayatımızda daha fazla yer tutmasıdır. İşte  Bahar Çiçekleri’nin çalışmaları ve bu çalışmaların sunulduğu bugünkü program tam da derneğimizin amacına uygun, çok önemli ve özel bir çalışmadır. Bu sebeple başta Nesrin Çaylı Hocama, bugünkü programa emek veren, katkı yapanlara, Üsküdar Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Türkmen’e , ama özellikle sanatçı unvanını hak eden 16 genç sanatçıya çok teşekkür ederim. 
İstanbul’da her mahallede 16 Bahar Çiçeğinin olduğunu düşünelim,  O vakit İstanbul bir başka güzel olur
“  dedi.

Bahar Çiçekleri’nin , “Mısralarla Bir Tatlı Huzur” adlı şiir dinletileri ve “Üç Boyutlu Sanat” Sergilerinin açılış töreni Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen’in katılımı ile 13 Mayıs Pazar günü günü saat 12.00’de  Üsküdar-Altunizade Kültür Merkezinde gerçekleşecek. 

Sunuculuğunu Şair Ömer Faruk Arlı’nın yaptığı programda Bahar Çiçeklerine, Neyzen Erdinç Bal Şefliğinde sazlar  tasavvuf Musikisi konserleri ile eşlik ediyor. 

Bahar Çiçekleri: Aybüke Aksoy, Ayşe Rüveyda Akgüngör, Amine Fındık, Büşra Bayraktar, Doğa Şalcı, Elif Yorulmaz, Elif Pekdemir, Feyza Keleş, Feyza Kılıç, İclal Çalım, Kevser Ersin, Miray Solmaz, Rumeysa Hakyemez, Sümeyye Öztürk, Zeynep Yorulmaz tüm sanat ve şiir severleri 13 Mayıs Pazar günü Saat: 12.00’de Altunizade Kültür Merkezi’ne bekliyor. 

Bahar Çiçeklerinin sergileri 15 Mayıs Salı akşamına kadar gezilebilecek… 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum