Almanya gibi bir Devlet ikiye bölünür mü?

İkinci Dünya savaşı sonrası bir taraf (ki üstelik kaybeden taraftı bu) diğer tarafa fatura kesti ve onlara bir hapishane inşaa etti, hepsinin peşine de birer STASİ ajanı taktı, bu cezaevinin adı DOĞU ALMANYA ve DOĞU BERLİN'dir.

Almanya gibi bir Devlet ikiye bölünür mü?
20 Haziran 2021 - 01:17
Almamyay gibi bir Devlet ikiye bölünür mü? bırakın Almanya'yı Berlin'i bile ikiye böldüler. 
Peki neden?
Daha önce de yazdım iki KÜRESELİZM var diye, bu ikili yapı her yerdeler ve birbiriyle rekabet halindeler. İkinci Dünya savaşı sonrası bir taraf (ki üstelik kaybeden taraftı bu) diğer tarafa fatura kesti ve onlara bir hapishane inşaa etti, hepsinin peşine de birer STASİ ajanı taktı, bu cezaevinin adı DOĞU ALMANYA ve DOĞU BERLİN'dir.


Bu cezanın süresi doldu ve iki Berlin/iki ALMANYA tekrar birleşti, aslında süre daha geç dolacaktı ama SSCB'nin 75 yıllık süresi dolduğu için mecburen bu süre erkene çekildi. (normalde 2023'de dolacaktı).

İngiltere altta kalmadı, o da buna mukabil olarak İsrail'i kurdu o da Almanya'nın yaptığının aynısını asimetrik olarak yaptı ve İsrail Devletini  içindeki diğer yapıya bir cezaevi olarak kurdu. Daha önce  bir yazımda İsrail €$kanazlar için kurulmuş bir CEZAEVİ'dir diye yazmıştım, bu yazı da onun açıklaması olsun.


Asıl işin en can alıcı noktasına geliyorum; İsrail devleti de tıpkı SSCB  gibi 75 yıllığına kurulmuştur, sürenin sonuna gelinmiştir, sadece bu değil ABD'nin süper güç olma misyonu da 75 yıllık içindir, süre sona erince nasıl iki Almanya tekrar birleşti ise nasıl SSCB proejsi sonlandırıldı ise hem İsrail Devleti,  hem de ABD'nin süper güç misyonu sonlanacaktır, bu süre 2023'de dolacak. 

(BOP, İsrail'in süresini uzatmak içindi, ama başaramadılar, ABD süper güç misyonunu bırakmamak için  elbette ayak direyecektir, ancak ayak direrse çok  daha zararlı çıkacaktır)

Kaynak: Fahrettin Yeşil, Ülke Postası
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum