ZEYTİNYAĞININ SAÇA FAYDALARI?

Halk arasında banyo öncesi saça zeytinyağı sürülüp beklenir ve bu sayede saçların daha parlak ve güçlü olması sağlanır. Düzenli şekilde zeytinyağı sürülen saçlar kısa sürede uzar...

ZEYTİNYAĞININ SAÇA FAYDALARI?
21 Ocak 2020 - 00:03
Mutfaklarımızın vazgeçilmezidir zeytinyağı. Yemeklerimizi, soğuk mezelerimizi, salatalarımızı onunla tatlandırırız. Zeytinyağının insan sağlığına faydaları saymakla bitmez. Bu doğal besinin tüketilmesini tüm uzmanlar şiddetle önermekte. Vücudumuzda sindirim sistemi başta olmak üzere, birçok organımıza sağlık verir. Bilim adamlarının yaptığı klinik testler sonucunda saça ve saç derisine de oldukça faydalı olduğu kanıtlanmıştır. 
           
Halk arasında banyo öncesi saça zeytinyağı sürülüp beklenir ve bu sayede saçların daha parlak ve güçlü olması sağlanır. Zeytinyağı sürülen saçların daha kolay tarandığı ve daha güzel şekil verildiği gözlenmiştir. Düzenli şekilde zeytinyağı sürülen saçlar kısa sürede uzar. A ve E vitamini bakımından zengin olan bu ürün sayesinde canlı ve bakımlı saçlara sahip olabilirsiniz.
             
Çoğumuzun saç derisinde ‘kepeklenme’ diye tabir ettiğimiz sorunu yaşıyoruzdur. Bu sorunun giderilmesi içinde zeytinyağından yardım alabiliriz. Saç derimizde nemlilik yaratıp besleyeceği için kısa sürede kepek sorunumuz son bulacaktır. Banyo yapmadan bir saat önce saç diplerine zeytinyağı masaj yapılarak yedirilir. İşlem sonucunda bir bone takılıp beklenilir. Bolca su yardımı saçlar zeytinyağından arındırılır. Bu kür her banyodan önce tekrarlanırsa saçlarınızdaki değişimi fark edeceksiniz. Saçlar eskisinden daha sağlıklı ve bakımlı olacaktır. Saçta ki kırılma ve dökülmenin azaldığını fark edeceksiniz.
             
Zeytinyağı doğal bir nemlendiricidir.’ Saçlarım çok kuru, çabuk kırılıyor ‘diyorsanız mutlaka zeytinyağı kullanmalısınız. Antioksidanlar sayesinde hücreler yenilenerek hasarlı saçlar tamir görür. Saç kırıklarının onarılmasında da bu doğal üründen faydalanabiliriz.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum