YERLİ GUAİDO, KANAL İSTANBUL PROVAKASYONU?

İngiliz Reuters ajansının da bölgedeki bütün STK'ları harekete geçirecek girişimlerine devam ettiği görülüyor. Trakya bölgesinde kamu temsilcileri ve vatandaşlarla görüşerek Kanal İstanbul projesi hakkında provakatif zemin hazırlamakla meşgul...

YERLİ GUAİDO, KANAL İSTANBUL PROVAKASYONU?
26 Aralık 2019 - 19:54
Özel Haber; Binnur Günay

Kanal İstanbul projesinde belirlenen güzergahın ardından yapımına başlanacağına dair siyasi kararlılığın beyanı bir anda gündemi değiştirdi.

CHP'nin en küçük bileşenleri ve bu bileşenlerin organize ettiği sözde "muhalif dalga"nın birden alevlenmesi kuşkusuz tesadüfi bir gelişme değil.

Düşünün ki farklı illerde mantar gibi örgütlenen STK şemsiyesi altına girerek Kanal İstanbul başta olmak üzere tüm projeleri itibarsızlaştırmak adına harekete geçtikleri biliniyor.

Fantastik İmam'ın seçim döneminde vaad ettiği Turizm Platformunun (dün resmen ilan edildi), önceden faaliyete geçen dernek vakıf ve bölge platformlarına lokomotif olarak destek vereceği artık kesinleşti.
4. olağan kongresini yapan Trakya Platformu'da Kanal İstanbul projesinde Fantastik İmamla aynı kulvarda yürüyeceğinin işaretini verdi.

Bu platform Kanal İstanbulla beraber Trakya bölgesindeki "kayagazı çalışmalarının" çevreye verdiği zararlar sebebiyle "derhal durdurulması" çağrısında bulundu.
Yetmedi...
İngiliz Reuters ajansının da bölgedeki bütün STK'ları harekete geçirecek girişimlerine devam ettiği görülüyor.
Trakya bölgesinde kamu temsilcileri ve vatandaşlarla görüşerek Kanal İstanbul projesi hakkında provakatif zemin hazırlamakla meşgul.

Özellikle sol tandanslı muhalif kesimler ve STK'ların örgütlenmesi Kanal İstanbul projesinde siyasi iradenin başlangıç için ilk hamle kararlılığı ile hareketlenmesi yine tesadüfi bir gelişme değil.
Düşünün ki bu projenin ilk açıklandığı günden bugüne kadar ciddi manada muhalif bir sesin çıkmadığını biliyoruz.

2019 yılına geldiğimizde özellikle çevre duyarlılığı üzerinden dem vuran muhalif kesimlerin organize ettiği 25'e yakın STK, dernek ve vakıf adı altında faaliyete başladığı belirtiliyor.
İstanbul ve Trakya merkezli olmaları bana ilginç geldi.
Daha ilginci bu STK'ların "gezi platformu" ile olan bağlantıları üzerinde düşünmeden edemedim.
Mimarlar odası ve bilumum diğer STK'lar...
Fantastik İmam'ın yerel yönetici olarak siyasi parti lideri algısıyla hareket etmesi akıllara tek şeyi getiriyor.
Yeni gezi dalgası için yurt genelinde farklı platformları bir araya getirecek İstanbul platformunun temeli İngiltere'de çok önceden atıldı.
Fantastik İmam'ın son ziyareti ile provakasyonlar için düğmeye basılmıştır.
Kanal İstanbul'u anti-emperyalizm mücadelesi olarak lanse eden zihniyet, Fantastik İmamla birlikte çalışma "zorunluluğu" getirilen Kaftancıoğlu ve CHP'nin operasyonel ekibi üzerinden okumakta fayda var.
Bütün bunların arkasında Kanal İstanbul projesinin itibarsızlaştırılması bir Chatham House provakasyonudur.
Özel Haber; Binnur Günay. 
Yazarın Diğer yazıları >>>>

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum