Türkiye Para Basacak mı?

Neredeyse tüm ülkeler ekonomik krizde boğuşmaya başladı bu krizin etkileri uzun süre ortadan kalkmayacak gibi görünüyor özellikle hızlı büyüyen ekonomi çok sert bir düşüş yaşadı. Tabii Türkiye'de bu durumdan etkilendi bu süreci bir an önce atlatmak için her ülke kendince çözümler üretti, Hadi şimdi magazin forvet siyaset konuşmak yerine küresel ekonomiyi ve Türkiye'yi konuşalım.

01 Nisan 2020 - 18:19 - Güncelleme: 01 Nisan 2020 - 18:29
Tüm dünyada sosyal ve ticari hayatı felce uğratan Kur'an'a virüs salgını Türkiye ekonomisine de her geçen gün daha fazla zarar veriyor. Binlerce işletme salgın nedeniyle üretim ara verirken Turizm İnşaat ve hizmet sektörü gibi Türkiye ekonomisi için stratejik öneme sahip sektörler se Durmuş durumda uzmanlara göre Bundan sonra artık ya Merkez Bankası para basacak yada ımf'den yardım talep edilmeli Bunlardan biri gerçekten çözüm olabilir ama ben bu yollara başvurulması gerektiğini düşünmüyorum. Tabii bu konunun uzmanı da değilim birkaç ay dişimizi sıkarak ilerki zamanlarda bir çözümü bulunacaktır. Tabii her şeyi Allah'tan deyip tedbirsiz ve sorumsuz davranmayalım yeter. Bu süreçten ülkece en az zararla çıkmaya çalışmalıyız.

Haberin Geniş analizi video'da




Virüs'ün yarattığı belirsizliğin etkisi ile dünya borsalarında kayıplar %30 a yaklaşırken bu kayıpların önüne geçebilmek için birçok tedbir alınmaya başlandı Bu süreç hükümetler ve Merkez bankaları virüsün günden güne daha da artan olumsuz etkilerini azaltmak için yeni önlem Paketlerin hayata geçirdi özellikle Amerikan Merkez Bankası'nın sınırsız varlık alımı, Amerika başkanı Donald Trump tarafından Cuma günü onaylanan 2.2 milyon dolarlık ekonomik tespit paketi bu hafta dünya borsalarında pozitif sayının görünmesini sağladı ekonominin üstünde yarattığı riskleri hafifletilmesi için iki kez Faiz indirimine giden Aynı zamanda 2008 küresel finansal kriz döneminde hayata geçirilen işleme yönelik uygulamaları da yeniden başlattı. 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum