Türkiye neden Navteks ilan etti.

Sular ısınıyor, gözümüz hem sularda hem de havada olsun ve tabiki gazamız mübarek olsun..!...

Türkiye neden Navteks ilan etti.
22 Temmuz 2020 - 04:30 - Güncelleme: 22 Temmuz 2020 - 04:37
ANALİZ..! 

Türkiye dün Antalya/Kaş, Yunan/Meis adası dolaylarına Navteks ilan etti. Navteks nedir ben de bilmiyordum, araştırdım; bu cihaz,Ülke 
Donanmasının kontrol ettiği bölgede, kıta sahanlığının emniyeti, olası tatbikat için olumlu, olumsuz koşul ve durumu, meteorolojik hava durumlarını ölçüyor. 
Türkiye'nin Birleşmiş Milletlere sunduğu bu ilan üzerine Kıbrıs Rum Kesiminde bulunan Yunanistan Genel Kurmay Başkanı apar topar ülkesine döndü. 
Bu da bize Türkiye'nin Antalya/Meis adası kıta sahanlığının hava durumunu ölçmek için Navteks ilan etmediğini apaçık gösteriyor. 
Peki Yunanistan neden panikledi ve bu ilan bize ne anlatıyor? 
Arkasından bu navteks raporu üzerine Türkiyenin o bölgede sondaj arama faaliyeti yapacağını açıklaması konuyu netleştirdi, zîrâ sondaj için Sismik gemimizi de Savaş gemilerimiz ve fırkateynlerimiz koruyacak. 
Peki o halde neden şimdi? İşaretler doğrultusunda ilerleyince tek yol Libya'ya çıkıyor. 
Mısır Parlementosundan Libya'da Meşru Hükümete karşı Hafter'e destek amaçlı askeri müdehale kararı çıkması üzerine Sirte şehri Türkiye için daha da önem kazandı çünkü şu sıralar Hafter Rusya desteği ile Meşru Hükümetle Sirte'de kıyasıya savaşıyor, Mısır ordusu da aldığı kararla o bölgeye ilerliyor. 
Şimdi Türkiye'nin aldığı bu acil navteks ilanı iki durumu açıklıyor; 
İlki Türkiye Sirte'ye girmek üzere ve son olarak da dahice bir stratejiyle, Rusya, Hafter ve Mısır ittifakıyla süregelen cepheye Yunan donanması da deniz yoluyla destek vermeye kalkışmasın diye Navteks ilan ederek Yunanistan'ın yolunu kesiyor zira Yunanistan'ın bölgeye ulaşma rotası Meis adası açıkları olacak. 
Türkiye bu ilanla, sondaj arama için sismik gemisini ve ona eşlikçi savaş gemileri ile deniz yollarını kesecek, öte yandan hava kuvvetleri ile Sirte'ye saldıracak. 
Önümüzdeki günler sıcak saatlere gebe. 
Sular ısınıyor, gözümüz hem sularda hem de havada olsun ve tabiki gazamız mübarek olsun..! 
#incisalar

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum