Tofaş Amortisör?

Amortisöreler genel olarak yaylı sistemlerle kullanılmaktadır. Böylece Tofaş otomobilin yol esnasında yoldan gelen titreşme ve sarsıntıları, şasiye ulaşmadan emilmesini ve şiddetin yükünü hafifletme görevine sahiptir.

Tofaş Amortisör?
13 Eylül 2021 - 20:30 - Güncelleme: 13 Eylül 2021 - 20:34
Tofaş Amortisör
Bir amortisörün işlevi büyüktür. Aracın doğrudan en temel görevlerinden bir tanesi olan yol tutuş performansını dengeleyerek aracın fren esnasında yumuşak bir biçimde yormayan bir görevi de bulunmaktadır. Bu nedenle Tofaş amortisör 'de Türkiye'de en çok sık aranan yedek parçalardan bir tanesini oluşturmaktadır. Çünkü bir amortisör;
  • Tofaş araçlarının yol esnasında meydana gelen sarsıntıyı önlemektedir. 
  • Yol bozuklukları ve çukurlardaki titreşim ve denge kaybını düzeltir,

Amortisöreler genel olarak yaylı sistemlerle kullanılmaktadır. Böylece Tofaş otomobilin yol esnasında yoldan gelen titreşme ve sarsıntıları, şasiye ulaşmadan emilmesini ve şiddetin yükünü hafifletme görevine sahiptir. Bu nedenle Tofaş amortisörler, direk olarak bir aracın performansı ve yol tutuşu ile bağdaştırılabilir. Bu kaza yapma riskini ve aracın ömrünün daha uzun vadede olabilmesini için önemli unsurlardan bir tanesini oluşturmaktadır. 

Amortisörün Önemli İşlevi


Bir aracın yol esnasındaki duruşu, tavrı, ömrü ve işlevi amortisörlerin işlevine de bağlıdır. Burada önemli olan yol sırasındaki sarsıntıların ve diğer unsurların şasiye ulaşmadan amortisörler tarafından emilmesini sağlamaktır. Bu durum yol şiddetinde daha iyi bir konfor ve performans sağlayan önemli bir unsuru taşır. Bu nedenle, daha iyi bir araç kullanımı için ve aracın zarar görmesini engellemek için düzenli bir amortisör bakımı şarttır. Özellikle Tofaş grupları için sürekli bir yenilenme ve 20.000kilometrede bir amortisör kontrolü aracın daha sağlıklı bir yapıya gelmesini sağlayacaktır. Bu sayede;
  • Performans artacak,
  • Yol sırasında konfor sağlanacak,
  • Fren sistemlerinden beklenen verim alınacak,
  • Sarsıntılar en aza indirilecek
  • Daha güvenli bir yol tutuşu sağlanacaktır.

Tüm bunlar sayesinde daha konforlu ve düzenli bir yolculuk sağlanmış olurken, başarı da her anlamda sağlanmış olmaktadır. 
Bir araç için amortisör önemli bir yapıya sahiptir. Çünkü aracın gerçek anlamda görevini yerine getirilmesi için amortisör hayati bir önem taşımaktadır. Bu nedenle Tofaş amortisörlerin zamanı geldiğinde yenileri ile değiştirilmesi gerekmektedir. Bu sayede yol düzensizlikleri, işlev kaybı, fren sistemindeki dengesizlikler ve çok daha fazla önemli unsurda bu sayede düzeltilmiş olmaktadır. 

Amortisör Fiyatları


Genel bir yapı ile aracın birçok işlevine sahip olan Amortisörler, birçok göreve sahiptir. Bu görevler neticesinde;
  • İyi bir yol tutuş,
  • Frenlerin tam verimli bir şekilde kullanılabilmesi,
  • Yolculuk sırasında sürekli sarsıntı yaşanmaması,
  • Araçtan rahatsız edici bir sesin yükselmemesi,
  • Yol ile daha bütünsel bir araç sürüş keyfi,
  • Aşınmayan lastikler,
  • Virajlarda ve rüzgarda sarsılmama

amortisörlerin kesin ve etkin görevlerini yansıtmaktadır. Bu nedenle her araca uyumlu ön ve arka amortisörler bulunmaktadır ve bunların her birinin fiyatları değişkenlik göstermektedir. İyi bir araç kullanımı için amortisörlerin belirli fiyatlandırmalarından da korkulmaması gerekmektedir. Çünkü aracınızı seviyor ve iyi bir yolculuk deneyimini kazasız bir şekilde devam ettirmek istiyorsanız, amortisör değişimini gerekli olduğu zaman mutlaka yaptırmalısınız. 

Amortisör Değişimi Ne Zaman Yapılmalıdır?


Bir sürücü amortisör değişiminin ne zaman yapılamayacağını net olarak algılayamayabilir. Çünkü bir amortisör bozulma ya da işlevsiz bir hale geldiyse bunun net olarak anlaşılabilmesi araç içerisindeyken zordur. Fakat;
  • Araç yol tutuşunda daha öncesine göre tam bir verim alınamıyorsa,
  • Sürekli olarak fren sıkma konusunda sorunlar yaşıyorsanız,
  • Aracınızın çok sarsıldığını hissediyorsanız

bunlar amortisörün değiştirilmesi gerektiğini göstermektedir. Fakat bu durum amortisörler ile kesin bir yargısı sürücüye sunmamaktadır. Bu yüzden 20 bin kilometre de bir aracınızın amortisörlerinin mutlaka kontrol ettirilmesi gerekmektedir. Eğer amortisörlerde değiştirilmesi gereken bir durum var ise, aracınız ile uyumlu amortisör fiyatlarını inceleyerek uygun bir amortisör satın alınabilir. 

Amortisörlerin Yararları


Gerçek bir amortisörün görevi, yararı ve faydası bir aracın ömrünü uzatmaktadır. Araçtan alınan verimi en yüksek noktalara getirerek, uygun bir sürüş deneyimini vermekle birlikte, sürücüsünün zorluk çekmeden güven içerisinde araç kullanabilmesini sağlamaktadır. Bu nedenle amortisörler her ne kadar tekerliklerin aşağı yukarı hareketi ile yay sistemine endeksleyerek bir çalışma göstermektedir. Tüm bunlar daha iyi bir sürüş deneyimini verirken, aracın fren esnasında bile dalma hareketine girmeden uygun bir pozisyonda durabilmesini sağlamaktadır. Tüm bunlar amortisörlerin yararları değildir. Amortisörlerin yararlarına ek olarak,
  • Aracın savrulmaması, 
  • Yolda sağlam bir şekilde gidebilmesi, 
  • Lastikleri koruması ve diğer motor parçalarına zarar vermemesi 

gibi durumları da amortisörün araç için faydalı kısımlarını oluşturmaktadır. Bu yüzden amortisör değişimi bir sürücü tarafından fark edilmese de zamanla yıpranan bir yapısı vardır. Bu yıpranma normal bir şekilde hissedilemeyebilir ve siz farkında değilken, aracınız büyük bir zarara uğrayacaktır. Bu yüzden uygun Amortisör fiyatları ile, aracınız için uyumlu bir amortisör sistemi satın alarak daha güvenli bir yolculuk yapabilirsiniz. 

Spor Amortisör


Spor amortisör kesin bir performansı vermektedir ve diğer tür süspansiyonlardan ayrılmaktadır. Maliyet bakımından, kalite bakımından ve bir araca sunmuş olduğu performans bakımından çok farklı özelliklere sahiptir. Bu nedenle çok iyi bir performansı alınabilen spor amortisör, bir aracın mutlak iyi bir yol seyrini kazandırma açısından önemli bir işleve sahiptir. Bu nedenle, en az ses çıkarma, yol sırasında kayacak kadar güzel bir yolculuk, bozuk yolları hissetmeme ve rüzgara karşı tam bir direnç spor amortisörler sayesinde gerçekleşmektedir. 

Spor amortisör, gerçek bir sürüş keyfini yaşatmaktadır. Fakat bunun diğer amortisör yapısı içerisinde olduğunun unutulmaması gerekmektedir. Bu yüzden sürekli olarak 20 bin kilometre de bir bakımın yaptırılması aşınan diğer süspansiyon ve amortisör parçaları için önemli olmaktadır. Bu sayede araç, performansını gerçek bir anlamda kullanarak, yolculuk yapabilmekte ve fren konularında zorlayıcı unsurları ortadan kaldırmaktadır.
Spor Amortisörün Faydaları

Ayrıca buna ek olarak tam bir randımanın alınabilmesinde de önemli bir etkiye ve işleve sahiptir. Çünkü;

Bir spor amortisör çok daha iyi bir yol tutuşu sağlamaktadır.
Ses düzeyinde gürültüyü azaltır ve aracın daha iyi bir şekilde ilerlemesini sağlar,
Frenlerin uzama mesafesi kısalır. Çünkü amortisörlerin bir işlevi de aracın fren sistemini tam olarak sürtünme kuvvetini uzatmadan anında etki edebilmesini sağlamaktır. 
Bir sürücünün yoldan ve aracından beklentisini tam olarak verebilmektedir. Araç kullanırken dikkatin tek bir yerde toplanılmasına ve hata payını azaltmasına yardımcı olur. Bu sayede kaza yapma oranını da indirmiş olmaktadır.

Gece yolculuklarında daha iyi bir sürüş deneyimini sağlar, karşı taraftan gelen araçların kararsız bir duruma düşmelerine engel olur. Bunun nedeni süspansiyon bozukluklarında aracın doğru bir verim ile hareket edememesinden kaynaklanmaktadır. 

Aracın her zaman için temel parçalarını korumuş olur. Diğer masrafların oluşmasının da önüne geçmektedir. 

Kısacası spor amortisörler piyasada kalite ve uzun ömürlülükleriyle bilinmektedir. İyi birer yapısı sayesinde, yol sırasında en az hasar ile en iyi yol tutuşu sağlama konusunda önemli bir görevi bulunmaktadır. Süspansiyon her anlamda arabanın sarsıntısız ve dağınık bir seyir halini ortadan kaldırmaktadır. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum