TARİH KURUMU, İŞ BANKASI ve CHP ÜÇGENİ!

Bu ülkede madem ki Cumhuriyetin kuruluşundan sonra TARİH HUSUSU, bütçesi ÖZEL olacak kadar önemsenmiş bir konudur. Öyleyse, Cumhuriyet sonrası Milli Şefimiz, Tarihe ışık tutacak ve dayanak olacak TRENLER DOLUSU eski belgeyi HURDA KAĞIT olarak Bulgaristan'a neden göndermiştir?...

TARİH KURUMU, İŞ BANKASI ve CHP ÜÇGENİ!
18 Ocak 2021 - 05:10
Analiz: Bumin Arı

Türk Dil ve Tarih Kurumu, ÖZEL bir kurum. Niye? Çünkü Atatürk tarafından Cumhuriyet ilan edildikten sonra kurulmuştur.

Yav iyi de kardeşim, Türkiye'de Cumhuriyet'ten sonra kurlulmuş olmayan kaç kurum var ki? zaten, hepsi Cumhuriyet sonrası kuruldu. Eskileri bile en azından Cumhuriyetten sonra yeniden dizayn edildi ve yeniden kurulmuş gibi oldular...

Peki, burada Türk Dil ve Tarih Kurumunu ayıran ve özellikli kılan sebep ne öyleyse?

Nedir o farklı özellik:
Ülkedeki bütün Devlet kurumları Devlet hazinesi ile beslenir. Devletin bir hazinesi vardır ve Devlet imkanlar ölçüsünde kurumlarının bütün ihtiyaçlarını hazineden karşılar. Ama Türk Tarih Kurumu'na gelince iş değişiyor. O İş Bankası'nın kârı ile beslenir...
Ayrıntısını bilmem, yani İş Bankası'nın yıllık kârı bu kurumu beslemeye YETER mi, yoksa ARTAR mı? yetmez ise ne olur, devlet mi takviye eder, artarsa artan kısım ne olur bilmem.

Ama merak ettiğim şudur:
Bu Devletin her şeyinin kurucusu olan Atatürk, Ordusunun, Adliyesinin, Okulunun, Hastanesinin vs.. hiçbir kurumunun ihtiyacını Devletin HAZİNESİNDEN AYRI bir kaynağa bağlamamıştır da Türk Dil ve Tarih Kurumunu niçin Hazineden AYRI bir gelir kaynağına bağlamıştır???

İkinci merak ettiğim konu ise, bu kaynağın geliri Hintli Müslümanların Kurtuluş Mücadelesine gönderdiği YARDIM parası olduğu halde MİRAS HUKUKU uyarınca Şahsi OLMAYAN bir Mal veya Para nasıl olur da Şahsi bir MİRASA konu olabilir???

Farazi bir misal ile izah edecek olursak:
Türkiye bugün itibariyle, Yunanistan ile uzun soluklu bir savaşa girecek olsa ve bu savaş esnasında Azerbaycanlı veya Pakistanlı kardeşlerimiz Türkiye'yi savaşın maddi kısmına destek olmak amacıyla 30-40 Milyar Dolar gibi devasal bir YARDIM yapsalar. Savaş bitse ve bu paradan 20 Milyar Dolarlık kısım elde kalsa. Devletin Başı ve Başkumandanı sıfatı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu kalan 20 Milyar Dolar para ile bir şirket kurup Şirketi Şahsi malıymış gibi ŞAHSİ MİRASINA konu yapsa ve bu miras ile Şirket yönetimini AK Partiye teslim edip gelirini de istediği bir kuruma, mesela Diyanet İşleri Başkanlığına bağışlasa buna CHP'liler NE DERLER???

Bu MİRAS hukuku da dahil hangi hukuka uyar???

Bir merak ettiğim konu da şudur; Bu ülkede madem ki Cumhuriyetin kuruluşundan sonra TARİH HUSUSU, bütçesi ÖZEL olacak kadar önemsenmiş bir konudur. Öyleyse, Cumhuriyet sonrası Milli Şefimiz, Tarihe ışık tutacak ve dayanak olacak TRENLER DOLUSU eski belgeyi HURDA KAĞIT olarak Bulgaristan'a neden göndermiştir? Yani hem Tarih yazsın diye Tarih kurumu kur, hem de Tarihi belgeleri hurda kağıt olarak sat. E neyle ve nasıl yazıldı o zaman bu Tarih?

(Hani o dönem halk temelli cahildi ve okuma yazma da bilmiyordu ya... demekki o trenlerle gidenlerin tamamı Devlet belgesiydi.)

Bu soruların cevabını merak ediyor ve Hükümetime tekrar sormak istiyorum;

Ne oldu İŞ BANKASI işi???

Milletin malı tam olarak millete ve hazineye ne zaman rücu ediyor???

Selam ve dua ile...
Analiz: Bumin Arı

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum