Sony A8F OLED TV İncelemesi?

Sony FINALLY, amiral gemisi A1E OLED TV'yi piyasaya sürerek OLED TV piyasasına katıldı...

Sony A8F OLED TV İncelemesi?
14 Ocak 2018 - 05:32 - Güncelleme: 14 Ocak 2018 - 06:03

Geçen yıl Sony FINALLY, amiral gemisi A1E OLED TV'yi piyasaya sürerek OLED TV piyasasına katıldı . Tüketiciler için daha da yeni bir OLED hattı da ekledi: A8F serisi.

55 ve 65 inç boyutlarında A8F OLED'ler (AB'deki AF8) daha geleneksel stantlar ve yönelimler içeriyor ve 3.000 dolardan başlayan A1E'nin aksine - aslında uygun fiyatlı olabilir. 

Sony A8F OLED TV Özellikleri

Sony'nin A8F OLED TV'leri iki ekran boyutunda mevcuttur:

• 55 inç (Sony XBR-55A8F), fiyat onaylanmadı 
• 65 inç (Sony XBR-65A8F), fiyat onaylanmadı

Her iki A8F TV de üst düzey A1E: 4K çözünürlük, HDR, Android TV akıllı platformu ve evet "akustik yüzey" ekranıyla aynı özelliklerin çoğunu sunuyor. Aynı X1 Ultimate işlemciyi de kullanacaklar, bu nedenle büyük farklılıklar A1E'nin eğilimli standıyla ilgili neredeyse tamamen kozmetik.

OLED panelleri söz konusuyken, Şaşırtıcı kontrast, zengin renk, mükemmel görüş açısı, vb. Için mükemmel siyah seviyeler sunan, zaten çok iyi görünüyorlar. Fakat Sony'nin birinci OLED gezisi hakkındaki en büyük meraklı şikayetçilerinden biri olan A1E, garip stand tasarımı seçimiydi.

TV'nin açılı arka yüzünden dolayı oldukça tuhaf bir şekilde duvar montajı yaptı. A8F TV'leri, çok daha geleneksel masaüstü standları kullanarak bunu değiştirdi. Bu aynı zamanda fiyatlandırma duyurulduğunda  daha ucuz oldukları anlamına gelmelidir.

OLED, 2013 yılının sonlarından beri en iyi TV listelerine hakim olan bir TV, ancak A8F modelleri harika görünüyor. Tabii ki elbette olağan OLED resim kalitesi avantajları var, Sony'nin renk yönetimi ve pırıltılı HDR'ye yaklaşımı gerçekten çok iyi görünüyor . Kamerada yakalamak zor, ancak CES'teyseniz bu sene gidip bu TV'leri kontrol etmenizi kesinlikle öneririm.

Gördüğüm görüntülerin çoğu doğa belgesellerinden, köpekbalıklarıyla dolu su altı manzaralarına, avda leoparlara, toucanlara ve tropikal kuşlara ve bir dizi gece görüşü ve güneş batışı özelliklerine sahip. Renkler gözlerinizde puslanma yapmaz; ince ve doğal görünümlüdürler ve hepsi de fark yaratıyor.

Sony'nin yeni işlemcisi olan "X1 Ultimate" ile ilişkili olması, bant genişliği, kontur oluşturma veya diğer üst düzey görüntü işleme modellerini de içerebilecek olan video durumlarını işleme konusunda geçen sene yükseltildi. Belli türde içerik türlerinde TV'ler buna benzer. Kesinlikle A8F'nin rakip OLED'lerden "daha iyi" göründüğünü söylemek zor.

Android TV, Akustik

CES'de A8F'nin demosu oldukça sınırlıdır. Android TV platformunu denemek ya da Akustik Yüzey üzerinde gerçekten iyi dinlenememiştim, ancak küçük ama değerli tasarım geliştirmelerinin ve bu setlerden gelen çarpıcı görüntü kalitesinin üstünde, akıllı özellikler ve ses Gerçekten harika.

 

Büyük olasılıkla bu TV'ler çok pahalı olacak - ancak bu kadar iyisini görünce şikayet etmek zor. 

Sony'nin A1E OLED geçen yıl başarılı oldu, ancak tüketicilerin% 90'ı dışında bir fiyatla satıldı, 55 inç büyük bir kısmı 3.000 dolardır.

Tamamıyla daha uygun fiyatlı A8F ile, 55- ve 65-inç modellerin -kamada hala pratik olsa da- daha fazla sayıda alıcıya sahip olmasını umuyoruz. Daha pratik stand ve özellik seti de iyi bir haber.

A8F OLED TV'nin tam, uygulamalı bir laboratuar incelemesi yaptığımızı bu yıl tekrar gözden geçirin.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum