"SON DAKİKA İRAN'DA PATLAMA OLDU 73 KİŞİ ÖLDÜ "

"SON DAKİKA İRAN'DA PATLAMA OLDU 73 KİŞİ ÖLDÜ "
03 Ocak 2024 - 16:15 - Güncelleme: 03 Ocak 2024 - 16:29


SON DAKİKA: İRAN'DAKİ PATLAMADA 73 KİŞİ ÖLDÜ!
İran'da art arda 2 patlama: Ölü sayısı artıyorİran'ın Kirman eyaletinde Kasım Süleymani'nin mezarı yakınlarında peş peşe 2 patlama meydana geldi. Patlamalarda en az 73 kişinin hayatını kaybettiği, 170 kişinin de yaralandığı duyuruldu. Patlamaların terör saldırısı olduğu belirtildi.
Son dakika haberi: 3 Ocak 2020'de tam dört yıl önce ABD'nin hava saldırısında hayatını kaybeden İranlı komutan Kasım Süleymani, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs gücü komutanıydı. Tüm dünyanın gözü kulağı İran'a çevrilmiş durumda. Patlama bölgesinde çok sayıda insan vardı!
İran'da yaşanan peş peşe iki patlamadan fotoğraflar da geliyor. Son dakika haberine göre İran'daki patlamalarda en az 73 kişi hayatını kaybetti, 170'ten fazla kişi de yaralandı.
 
"BOMBA YÜKLÜ İKİ ÇANTA"
 
İran medyası yaşananların bir terör saldırısı olduğunu belirtirken; patlamalara bomba yüklü iki çantanın sebep olduğunu duyurdu.

"UZAKTAN KUMANDAYLA PATLATILDI"
 
İran'ın resmi haber ajansı IRNA, ilk patlamanın Kasım Süleymani'nin mezarının yaklaşık 700 metre uzağında, ikincisinin ise yaklaşık bir kilometre uzakta meydana geldiğini bildirdi. İlk patlama yerel saatle 15:04'de ikincisi, 13 dakika sonra gerçekleşti. İran'ın Tasnim ajansına konuşan kaynaklar ise patlamaların bomba yüklü çantalar üzerinden uzaktan kumandayla patlatıldığını söyledi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum