SARIMSAĞIN SAÇ SAĞLIĞINDAKİ ÖNEMİ?

Saç bakımı için sarımsak tek başına kullanılabildiği gibi başka bitki ya da yağlarla da karıştırılarak bakım kürleri oluşturulup kullanılabilir. Doğanın bize sunduğu bu mucizevi bitkiden saç sorunlarımız için gönül rahatlığı ile faydalanabiliriz. Sarımsakta bulunan minerallerin saçı uzattığı, kırıkları tamir ettiği gözlenmiştir....

SARIMSAĞIN SAÇ SAĞLIĞINDAKİ ÖNEMİ?
27 Ocak 2020 - 20:15 - Güncelleme: 27 Ocak 2020 - 20:21
 Mutfağımızda öyle mucizevi bitkiler barındırıyoruz ki, çoğumuzun haberi bile yok. Son dönemde görsel medya sayesinde yeni yeni adlarını duyup keşfediyoruz. Bunlardan doğal antibiyotik diye adlandırdığımız sarımsak hepimizin evinde bulanmakta. Yemekleri tatlandırmak amacı ile kullandığımız sarımsak başta kalp damar hastalıkları olmak üzere birçok hastalığa iyi gelmekte. Ülkemizde hemen hemen her bölgesinde yetiştirilen bu ürün oldukça keskin bir kokuya sahiptir. Bu nedenle insanlar tüketmeye çekinebilir.
         
Son dönemde yapılan bilimsel araştırmalar sonucu sarımsağın saç sağlığı açısından da faydalı bir bitki olduğu saptanmıştır. Saçınızın sağlıklı uzaması, dökülmemesi için sarımsaktan faydalanılabilir. Sarımsak; Selenyum ve sülfür içerdiği için saçı kuvvetlendirir, kırılmayı önler. Vücuttaki B-6 vitamini eksikliği saç dökülme sebepleri arasındadır. Saçlar cansızlaşır, kırılır ve dökülür. Sarımsak bünyesinde B-6 vitamini barındırır. B-1 ve C vitaminleri bakımından da oldukça zengindir. C vitamini kolajen üretimini arttırır ve bu da saç kırılmalarını önler.
         
Halk arasında ‘saçkıran’ diye tabir edilen kafatasının belirli bölümlerinde toplu saç dökülmelerinde eski insanlar sarımsak ile çözüm bulmuştur. Dökülen bölgeye sarımsak ikiye bölünüp sürülür. Bu işlem her gün uygulanır. Bir müddet sonra dökülmüş saç derisinden saçların çıktığı görülür. Sarımsağın saç derisinde yaşanan kepeklenme sorunu da çözüm olduğu görülmüştür. 
         
Saç bakımı için sarımsak tek başına kullanılabildiği gibi başka bitki ya da yağlarla da karıştırılarak bakım kürleri oluşturulup kullanılabilir. Doğanın bize sunduğu bu mucizevi bitkiden saç sorunlarımız için gönül rahatlığı ile faydalanabiliriz. Sarımsakta bulunan minerallerin saçı uzattığı, kırıkları tamir ettiği gözlenmiştir. 
         
Doğal antibiyotik olan sarımsağı zeytin yağı, ısırgan otu ve çörek otunu bir araya getirerek saç bakımı için mucizevi bir set haline getirerek Anatolia Diamond markasını oluşturduk. Saç uzamama, kırılma, dökülme ya da kellik sorunu yaşıyorsanız tamamen bitkisel bu ürünü denemelisiniz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum