S-400'ler ile ilgili rus basınında önemli analiz!

Rusya’nın önemli haber analiz sitesi gazeta.ru’da, Türkiye'de testleri yapılan S-400’ler konusunda geniş bir makale yayınlandı...

S-400'ler ile ilgili rus basınında önemli analiz!
08 Aralık 2019 - 18:45
Makalede, S-400’lerin 2 adet F16, 1 adet F4 ve helikopter ile denendiği, testlerin Türkiye’nin beklentilerini aştığı ve yeni S400 bataryaları alımı yanında yeni nesil hava savunma sistemi anlaşmalarının da yolda olduğu belirtildi.

Makalede ayrıca, Türkiye’ye sevk edilen ilk grup S400’lerde Rus üretimi Mk-XII Mode 4 dost-düşman tanıma sistemi bulunduğu, ileri tarihlerde ASELSAN’ın üreteceği sistemin bunun yerini alacağı bildiriliyor. Sevkedilecek ikinci grup S400’lerde ise Türk yapımı dost-düşman tanıma sistemş kullanımı planlanıyor. Ancak Türkiye, testlerde S400’lere kendi ulusal dost-düşman tanıma sistemlerinin entegre edilebileceğine ikna olduğundan, ikinci grup S400’ler de yine Rus yapımı sistemle gönderilebilir. Türkiye'nin, S400’lerdeki dost-düşman kodları konusunda ikna olduğu kaydediliyor.
...
...
S400'ler konusunda Rusya tarafından ayrıntılı ve en önemli konunun haberi böyle.
Amerika'dan almamız söz konusu olan hava savunma sistemlerinde ise dost-düşman tanıma sistemlerinin bizde olması veya kendi kodlamamızı yapmamız pazarlık konusu bile değil.
Amerika ve Avrupa istiyor ki, bizim savaş uçaklarımız Türkiye göklerinde istediği gibi uçsun ve bize karşı bu hava savunma sistemi kullanılamasın.

S400'lerde ise Rusya tarafı yeni nesil hava savunma sistemlerinde ortak çalışmayı öngörüyor.
Kısacası ABD'den alınması söz konusu olan Patriot meselesi hikaye. İkinci parti S400'ler zaten ikinci bir 800 kilometrelik alanı kapsayacağı için ihtiyacımızın büyük kısmı da karşılanmış olacak.
Kendi gökyüzümüz ama kendi hakimiyetimizde değil... Böyle bir şeyi düşünmesi bile zul geliyor insana.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum