PCR testi sonucu ne zaman çıkar, e-devlet/ e-nabız üzerinden nasıl öğrenilir?

PCR testi sonucu bazı alanlarda negatif test sonucu gösterme zorunluluğunun başlamasıyla birlikte birçok kişi tarafından alınmaya başlandı. PCR testi yaptıran kişiler e-nabız ve e-devlet aracılığıyla sonuçları öğrenebiliyor. Peki, PCR testi sonucu ne zaman çıkar, nasıl öğrenilir?

PCR testi sonucu ne zaman çıkar, e-devlet/ e-nabız üzerinden nasıl öğrenilir?
14 Eylül 2021 - 19:41
PCR testinin geniş alanlara yayılmasıyla birlikte şehirler arası otobüs yolculukları, uçak yolculukları, üniversiteler ve öğretmenler için aşı olunmadığı takdirde negatif test sonucu istenmeye başlanmıştı. Peki, bu testler nasıl yapılıyor ve sonuçlar ne zaman çıkıyor?

PCR TESTİ SONUCU NE ZAMAN ÇIKAR?


Test sonuçları hastaneye göre değişmekle birlikte genellikle 24 saat içerisinde çıkıyor. Yani test olduktan sonra belirli aralıklarla e nabız üzerinden sonucunuzu sorgulayabilirsiniz.

PCR TESTİ NEDİR, NASIL YAPILIR?


PCR testi burundan çubuk yoluyla alınan sıvı örneğinin laboratuvara gönderilerek test edilmesiyle yapılıyor. Test sonucunda kişinin koronavirüs pozitif mi negatif mi olduğu ortaya çıkıyor.

PCR TESTİ ÜCRETLİ Mİ?


PCR testi şu an için devlet hastanelerinde ücretsiz bir şekilde yapılıyor. Belirti göstermeyen kişiler test yaptırmak istediklerinde ise özel hastanelerde 100 TL ile 250 TL arasında değişen bir ücret talep ediliyor.    

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum