LGS sınavında flaş değişiklik! MEB Bakanı Ziya Selçuk bu seneye özel olacak...

Liselere Geçiş kapsamında düzenlenen LGS 6 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. MEB’in paylaştığı takvime ve açıklamalara göre sınav tarihi ertelenmeyecek. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl düzenlenen sınavda önemli bir değişiklik yaptı. Bakan Ziya Selçuk yaptığı açıklamada sınavın kapsamda değişiklik olduğunu ifade etti. İşte yapılan açıklama…

LGS sınavında flaş değişiklik! MEB Bakanı Ziya Selçuk bu seneye özel olacak...
19 Mayıs 2021 - 21:07 - Güncelleme: 19 Mayıs 2021 - 21:13

Sayısal ve sözel olmak üzere iki oturumda düzenlenen LGS sınavına kısa bir zaman kaldı. Haziran ayının ilk haftasında Pazar günü düzenlenecek sınava oldukça yoğun bir katılım olacak. Öğrenciler hayalindeki ve hedefindeki liselerde eğitim alabilmek için yoğun mesai harcayacak. Pandemi nedeniyle okullarından uzak kalan ortaokul 8. sınıf öğrencileri 17 Mayıs itibariyle yüz yüze eğitime başladı. Sınav hazırlıklarını sürdüren öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığından flaş bir hamle geldi. 2021 yılında yapılacak sınavda değişiklik yapıldı!

Bu Seneye Has Olacak!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS sınavına dair önemli açıklamalarda bulundu. Sınav takviminde değişiklik olmayacağını vurgulayan Selçuk “  Bu seneye has olmak üzere LGS kapsamında yapılacak merkezi sınavda dil bilgisinden soru sorulmayacak. Daha çok akıl yürütme, muhakeme olacak” ifadelerini kullandı. 

 

LGS Sınav Tarihi 6 Haziran!

Koronavirüs tedbirleri sebebiyle 17 Mayıs itibariyle ortaokul 8. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başladı. MEB Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde sınav takviminde bir değişiklik olup olmayacağı sorusuna öğrencilerin yarısının sınavların zamanında yapılmasını, diğer kısmının ise ertelenmesi talebi olduğunu söyledi. Bakan Selçuk “ Bizim şu anda bunların ertelenmesine ilişkin herhangi bir kararımız söz konusu değil. “ diyerek sınavların belirlenen tarihte düzenleneceğini hatırlattı.

LGS Sınavında Kaç Soru Soruluyor?

Liselere Geçiş sınavında öğrencilere sayısal ve sözel olarak iki ayrı oturumda katılıyor. Sözel bölümde Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru soruluyor.

 

İkinci oturum olan sayısal bölümde ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru yöneltiliyor. Sayısal bölümde soruların çözümü için adaylara 80 dakika, sözel oturumda ise 75 dakika süre tanınıyor. İşte 2021 LGS sınavı detayları soru sayıları;

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum