LGS ne zaman 2021? LGS sınav giriş belgesi nereden, nasıl alınır? MEB tek tek yanıtladı!

LGS 2021 sınav tarihi, giriş belgesi alma ve diğer tüm detaylar MEB tarafından bugün paylaşıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğrencilerin ve velilerin merak ettiği konulara açıklık getirdi. Peki, LGS ne zaman yapılacak, Liselere Giriş Sınavı belgesi nereden, nasıl alınır? İşte MEB’in yanıtları…

LGS ne zaman 2021? LGS sınav giriş belgesi nereden, nasıl alınır? MEB tek tek yanıtladı!
02 Haziran 2021 - 21:44
Liselere Geçiş Sınavı 2021 yılında Haziran ayı içerisinde yapılacak. Sınava katılacak olan binlerce 8. sınıf öğrencisi merkezi sınavla ilgili detayları araştırmayı sürdürüyor. Bu konuda sıkça sorulan sorular üzerinden bilgiler veren MEB merak edilen detayları paylaştı.

LGS NE ZAMAN, ST KAÇTA YAPILACAK?


MEB’in açıklamasında yer alan bilgilere göre Liselere Geçiş Sınavı 6 Haziran 2021 tarihinde iki oturum halinde yapılacak. Birinci oturum 09:30’da ikinci oturum 11:30’da başlayacak.

LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NEREDEN, NASIL ALINIR?


Sınav giriş bilgileri e-okul sistemi üzerinden öğrenilebilecek. Öğrenci sınava gireceği binada ve sırada giriş belgesini görebilecek. Adayların en geç saat 09:00’da sınav merkezlerinde olması gerekiyor. Veliler covid-19 tedbirleri kapsamında okul bahçelerine alınmayacak. Sınava gelirken nüfus cüzdanı yani kimlik belgesini yanında bulundurmak zorunlu olacak. Cep telefonu, akıllı saat ve benzeri dijital araçlar sınav merkezlerine alınmayacak. Okul bahçesi ve koridorlarda maske takmak mecburi olacak dileyen öğrenci sınav esnasında maskesini çıkarabilecek.

Sınav sonuçları 30 Haziran’da açıklanacak. MEB’in Liselere Geçiş Sınavı ile ilgili yaptığı paylaşım şöyle: 8. sınıf öğrencilerimize ve velilerine günaydın!LGS’ye az kalmışken kafalardaki soru işaretlerine yönelik bazı hatırlatmalarımız var. Her detayı düşünüp her tedbiri aldık, her sorunun cevabına buradan ulaşabilirsiniz. Öğrencilerimize çok selamlar ve şimdiden başarılar

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum