KAPALI BAYANLARDA SAÇ DÖKÜLME SORUNU?

Kapalı bayanlarda örtü seçiminin yanlışlığı yanında, bakım yanlışlığı da eklenince saç kayıpları kaçınılmaz olur. Saçlar cansızlaşır, kırıklar artar ve dökülme başlar...

KAPALI BAYANLARDA SAÇ DÖKÜLME SORUNU?
26 Ocak 2020 - 16:32
 Çoğu kapalı kadının kabusudur saç dökülmesi. Halk arasında sürekli örtünün altında kalan saçın örtü yüzünden döküldüğü gibi yanlış bir inanç vardır. Kullanılan çoğu naylon karışımı eşarpların dökülme nedeni olduğu doğrudur. Bu tarz kumaşların kullandığı örtüler güneş ışığı almamızı önler. D vitamini eksikliği saç dökülmesinin ana nedenleri arasındadır. Kullanılan örtü seçimi bu nedenle çok önemlidir. Kumaşın yüzde yüz ipekten olması saç derisinin hava almasını sağlayacaktır.
     
Kapalı kadınlarda saç dökülme nedeni kullanılan eşarp değildir tek başına. Örtüyü bağlamadan önce, örtüden saçlarımız çıkmasın diye sıkı sıkıya saçlarımızı tepeden toplarız. Gün boyu bu saç modeli içindedir saçlarımız. Bu bağlama şekli saçların kırılmasına, kopmasına ve köklerinin güçsüz kalmasına neden olur. Sıkı sıkıya lastikle bağlanmış saçların kökleri hava almaz, bir de buna sağlıksız bir örtü eşlik ederse saç dökülmesi kaçınılmaz olur.
       
Kapalı bayanların birçok bağlama sitili vardır. Bunlardan biri de saçları tepeden topladıktan sonra bir aparat sayesinde saça hacim kazandırıp sonra örtüyü bağlamaktır. Böylelikle tepede kabarık bir görünüm oluşur. Büyük baş modeli denilen bu modelde saça büyük bir ağırlık yüklenmektedir. Yüklediğimiz bu ağırlıkta saçların kırılmasına ve zamanla dökülmesine neden olur. 
     
Çoğu kapalı bayanın yaptığı bir yanlışta ‘nasılsa saçlarım kapalı, çok taramama neden yok’ tembelliğidir. Yataktan kalkar kalkmaz saçlar toplanır ve örtünün altında da olsa evde de olsa saçlar sıkı sıkıya bağlı dolaşılır. Uzun süre taranmayan saçlar birbirine karışır ve taranma esnasında oldukça fazla kopma yaşanır. 
       
Kapalı bayanlarda örtü seçiminin yanlışlığı yanında, bakım yanlışlığı da eklenince saç kayıpları kaçınılmaz olur. Saçlar cansızlaşır, kırıklar artar ve dökülme başlar.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum